RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utelukker ikke GM konkurs

Sist oppdatert:
En konkurs i General Motors er ikke til å utelukke dersom trenden i selskapet fortsetter. Det mener kredittratingselskapet Standard & Poore etter å ha kuttet gjelden i den amerikanske bilgiganten til junkstatus
Aksjene til den amerikanske bilgiganten GM falt kraftig sammen med obligasjonskursene etter at investorene i går begynte å frykte at selskapet kan få det tøft med å tilbakebetale gjeld.

Frykten til dette ble oppildnet av kredittratingbyrået S&P som i går nedjustere selskapets gjeld til en B, fra BB-. Dette er et kutt på tre punkter, og fire under investeringsgrad. Det vil si at gjelden er godt plassert i den tvilsomme 'Junk' klassen. Det betyr at for eksempel pensjonskasser ikke kan ha gjeldspapirer til selskapet. Det melder Reuters.

S&P sier også at de ikke kan utelukke konkurs i selskapet dersom de svake resultatene i bilgiganten skulle vedvare over de neste kvartaler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere