*Nettavisen* Nyheter.

Utelukker ikke ny vurdering

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Monstermastene i Hardanger har gitt kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) søvnløse netter.

09.08.10 15:44

Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) - som onsdag besøker Hardanger - holder døra på gløtt for å endre beslutningen rundt de upopulære kraftlinjene i Hardanger, dersom det kommer ny informasjon. Det skriver VG.

- Det som er interessant er hvis det skulle komme et forslag vi ikke har gjennomgått. Men det er viktig å vite at vi har sett grundig på mange løsninger i denne saken, uten å finne noe som her bedre, sier Navarsete til avisa.

Små forventninger
Anved Johan Tveit, ordfører i Eidfjord og leder for de sju kommunene i Hardanger-rådet som ikke vant gehør i regjeringen for sitt ønske om sjøkabel, er blant dem som skal møte partifellen Liv Signe Navarsete onsdag. Han sier han tviler på om møtet vil endre noe.

- Skal jeg være ærlig, har jeg ikke de helt store forventningene, sier han til Nettavisen mandag.

Ordfører Solfrid Borge (Sp) i Ullensvang sier hun forstår at Bergen-området trenger kraft, men håper at siste ord ikke er sagt i saken.

- Det forundrer meg at man kan gå inn for slike inngrep når det ellers er så stort fokus på at Hardanger-naturen skal tas vare på. Det er et paradoks at vi for eksempel får nei til småkraftverk, men at det blir ja til kraftlinjer som dette, sier hun.

Påpeker manglende tilsyn
En rapport fra Norges vassdrags- og energidirektorat om manglende tilsyn av strømkabelen under Oslofjorden svekker regjeringens sak, mener kraftlinjemotstanderne. Kvinnherad-ordfører Synnøve Solbakken (Ap) og Granvin-ordfører Jan Ivar Rødland (Ap) sier ifølge VG at denne informasjonen bør få konsekvenser.

- Det er med på å vise at troverdigheten på utredningen av kabelmuligheten ikke er god nok, sier Rødland til avisa.

Navarsete sier informasjonen i NVE-rapporten ikke endrer situasjonen.

Til VG sier Navarsete at Hardanger-avgjørelsen ga henne noen søvnløse netter.

Drar til Hardanger
Ledelsen i Senterpartiet drar onsdag til Hardanger for å møte partifeller, lokale tillitsvalgte og interesseorganisasjoner.

- Den siste tiden har det vært sterke reaksjoner, både lokalt og nasjonalt, etter at vedtaket om kraftlinje mellom Sima og Samnanger ble fattet. Vi har stor respekt for reaksjonene, og ønsker å møte de som blir påvirket av vedtaket slik at vi kan ha en direkte dialog. Derfor drar jeg og olje- og energiminister Terje Riis-Johansen til Hardanger onsdag, sier Navarsete ifølge Senterpartiet.no.

På et møte i Øystese skal også statsråd på Statsministerens kontor, Karl Eirik Shjøtt-Pedersen, delta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.