RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uten aksjer etter rot

Sist oppdatert:
Fortvilte aksjonærer står uten aksjer etter at kjøpere var tom for penger.
Det er en svært uheldig situasjon aksjonærene i unoterte selskapet Playsafe har kommet i. Onlinespillet ble forsøkt kjøpt opp for 350 millioner kroner av Peter L. Knowland. Han hadde imidlertid ingen penger da oppgjørets time var kommet.

Dermed besluttet Playsafe-styret å trekke støtten til budet. Nå viser det seg at aksjonærene i Playsafe har kommet i en meget uheldig situasjon. De får ikke aksjene sine tilbake.

Gjør ikke opp for seg

I en melding til aksjonærene skriver Playsafe-styret at det ifølge juridisk stab i DnB Nor Verdipapirservice er den situasjonen selskapets aksjonærer har havnet i ved at en kjøper - i dette tilfellet Okoto Ltd. og Peter Knowland - ikke er istand til å gjøre opp for seg, veldig uvanlig. Det er således ingen standard prosedyre for hvordan banken skal handle i en slik sitasjon.

DnB Nor konkluderer med at det er to måter aksjene i Playsafe kan tilbakeføres på; enten må Peter L. Knowland signere en skadesløshetserklæring slik at alle aksjene kan tilbakeføres i en transaksjon, alternativt må hver enkelt aksjonær kreve aksjene tilbakeført fordi kjøper har brudt vilkårene i kjøpsavtalen/tilbudet.

Forsøker å rydde opp
Styret i Playsafe forsøker nå å rydde opp for sine aksjonærer. De har lagt maksimalt press på Peter L. Knowland for å få signatur på de nødvendige dokumentene, men for å være på den sikre siden anmoder selskapet aksjonærene om sikre egne dokumenter.

- Vi beklager det inntrufne og kan forsikre om at vi gjør alt som er mulig for å få til en mest mulig smidig og hurtig løsning på det problemet som er oppstått, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere