RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uten oversikt, ingen tillit

Sist oppdatert:
I løpet av få måneder forvandlet Norges Idrettsforbund et forventet overskudd på to-tre millioner, til et stort underskudd. Det kom åpenbart like overraskende på ledelsen som på oss andre.

At Ivar Egeberg og Kjell O. Kran trakk seg med øyeblikkelig virkning, var eneste naturlige utgang på rotet i NIF.

Det er plausible årsaker til de økonomiske problemene, men likefullt er inntrykket at verken generalsekretæren eller idrettspresidenten har hatt nødvendig kontroll over virksomheten.

«Vi har et ansvar, og jeg er det ansvaret bevisst», sa Kran.

Det fortjener han honnør for, men det er likefullt lettvint å overlate kaoset til den nye ledelsen. For med en negativ egenkapital på 46 millioner kroner er det en stor ryddejobb som står foran.

For generalsekretær Ivar Egeberg må det være sørgelig å forlate idretten på denne måten. Egeberg har lagt ned et betydelig arbeid for norsk idrett, men med listen over økonomiske tabber var det bare en naturlig utgang.

NIF-kaoset er selvsagt atskillig mindre alvorlig og graverende enn SponsorService - Terje Bogens inferno. Likevel er det et gjenkjennelig forhold, og det er optimismen. Så lys ønsker man å se fremtiden at alle tanker om forsiktig forretningsførsel forsvinner.

Også NIF gjorde opp regning uten vert. Slik satt de igjen med tap på sponsorplakater på NRK for 11 millioner kroner, og slik kunne Egeberg drømme om et overskudd på to-tre millioner så sent som i fjor høst. Dette overskuddet var basert på noen sponsoravtaler som ikke kom på plass.

Alle kan gjøre feil, og det er menneskelig forsonende at man har vært totalt blendet av sin egen optimisme.

Men uten oversikt, ingen tillit.

Derfor trakk Egeberg og Kran seg. Og hadde de ikke gjort det, ville de fått sparken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere