RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uten regjering i 540 dager

Foto: GEORGES GOBET (Afp)
Sist oppdatert:
I dag får Belgia ny regjering.

Belgia har vært uten regjering i hele 540 dager. Tirsdag blir imidlertid en ny regjering tatt i ed i Belgia, melder BBC.

I forrige uke ble seks partier enige om å danne en ny regjering med den fransktalende sosialisten Elio Di Rupo (60) som regjeringssjef. Dette blir den første sosialistiske regjeringssjefen i Belgia siden 1974.

Belgia har den siste tiden vært under enormt press, ettersom ratingbyrået Standard & Poor's nedgraderte kredittverdigheten til landet fra AA+ til AA i forrige måned. Det innebærer at det kan bli dyrere for landet å ta opp lån i framtiden.

Dette førte til at Sosialistene, Kristeligdemokratene og De liberale satt seg ned ved bordet og fikk fart på forhandlingene.

Den forrige regjeringen i Belgia gikk av i april 2010 etter uenigheter om maktfordelingen mellom den fransktalende regionen Vallonia og Flandern.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere