Nyheten om regjeringens lovforslag om et nasjonalt tiggeforbud har nå også nådd utlandet. Under overskriften «Norge planlegger å FENGSLE folk som tilbyr mat, penger eller husly til hjemløse med nye lover som også gjør tigging ulovlig», omtaler den britiske avisen Daily Mail det omdiskuterte lovforslaget som nå er ute på høring.

Les også: Forby organisert tigging, men hjelp tiggerne

Omtales som justisminister

I artikkelen, hvor statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) er omtalt som Norges justisminister, skriver de at Norge nå har kommet med et lovforslag som skal gjøre det ulovlig å hjelpe folk som tigger på gaten.

Nyheten er også omtalt i Huffington Post,Al Jazeera og Russia Today.

Al Jazeera har overskriften «Forbyr tigging i superrike Norge», og har intervjuet Margel Nikoleta som sitter med en tiggerkopp i Arendal, som var første kommune i Norge som innførte tiggerforbud.

Reagerer forskjellig

I kommentarfeltene reagerer folk forskjellig på det norske lovforslaget.

«Hvis folk trenger hjelp er det nok av steder de kan gå: familie, venner, naboer, kirker, offentlige etater.

Folk som tigger på gaten bruker sannsynligvis ikke penger på mat uansett. Jeg skulle ønske vi hadde denne loven i USA», skriver en leser i Daily Mails kommentarfelt.

«Jeg tror mange nordmenn vil være stolte over å bryte denne loven og gå i fengsel for det. Ikke alle tiggere tilhører et «tiggernettverk», og de fleste som gjør det er fattige. Det er ulike årsaker til tigging. Ingen kan forby en person å hjelpe en annen som trenger hjelp», skriver en annen.

«Hvor inhuman, hvor kriminell, hvor umoralsk, hvor ond, hvor ufølsom, hvor arrogant, hvor egoistisk kan du bli. Å forby fattigdom når de skulle fjernet den», skriver en annen, i kommentarfeltet til Russia Today.

«Tigging er big business som drives av skjulte nettverk over hele verden. Det er synd for de som virkelig er fattige», skriver en.

Høringsfristen for regjeringens forslag er 15. februar.