RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Varfjell, Fredrik (Scanpix)

Utenlandske journalister brøt seg inn i huset til Lippestad

Sist oppdatert:
Geir Lippestads tre år gamle datter fant to russiske journalister på kjøkkenet.

Det har vært et enormt medietrykk for Anders Behring Breivik sin forsvarer, Geir Lippestad de siste månedene.

Nå har forsvareren opplevd grumsete metoder for å få tak i informasjon om terrorsaken.

- Jeg har opplevd at utenlandske journalister bokstavelig talt har brutt seg inn hjemme hos meg på jakt etter informasjon, sier Lippestad til TV 2.

Fersket på kjøkkenet
Til VG Nett forteller Lippestad at hans tre år gamle datter fat to journalister fra et russisk nyhetsbyrå på kjøkkenet i hjemmet hans.

- Hun kom løpende etter å ha oppdaget dem. De så etter meg for å få et intervju. Jeg ba dem om å gå veldig fort ut, og det gjorde de, sier Lippestad til VG Nett.

Lippestad sier han fortsatt er forbauset over frekkheten. Hendelsen skal ha skjedd i løpet av de første ukene etter terrorangrepene.

- Det jeg kan si er at det åpenbart er en stor forskjell mellom norske journalister og utenlandske journalister. Jeg har bare gode erfaringer med norske, sier Lippestad til VG Nett.

Lippestad har ikke fulgt opp saken.

Leting til liten nytte
De utenlandske journalistene hadde dog svært liten sjanse til å finne noe spennende informasjon i hjemmet til Lippestad. Alle sensitive dokumenter blir oppbevart på sikre steder. Informasjon Lippestad jobber med, bevares i en safe som han har tilgang til. All annen viktig informasjon, blant annet bevismaterialer, er innelåst på et sikkert sted på politihuset i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere