RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utenlandske journalister pågrepet i Hviterussland

Minsk (Reuters-NTB-DPA): Politiet i Hviterussland pågrep tirsdag flere fotojournalister og demonstranter under en opposisjonell protest mot det kommende valget.

Blant dem som ble pågrepet var fotografene til nyhetsbyråene Reuters og Associated Press (AP), samt et TV-team fra den tyske fjernsynskanalen ZDF. Også en lokal kameramann ble pågrepet.

De ble brakt til en politistasjon, hvor de ble ransaket og tvunget til å gi fra seg kameraene sine. Da de rundt to timer senere ble løslatt, fikk de igjen utstyret, men bildene de hadde tatt var slettet.

Menneskerettsgruppen Vesna-96 sier fire opposisjonsaktivister ble pågrepet under demonstrasjonen mot valget på ny nasjonalforsamling, som går av stabelen søndag.

De to største opposisjonspartiene i Hviterussland kaller det kommende valget en farse, og oppfordrer folk til å boikotte det.

Da de ble pågrepet, forsøkte fotojournalistene å dekke en mindre protest utført av en ungdomsgruppe som er imot president Aleksandr Lukasjenkos styre. Demonstrasjonen var ikke godkjent av myndighetene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere