RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utenlandske klager på tysk pantesystem

Sist oppdatert:
De tyske regjeringspartiene SPD og De Grønne annonserer i dag at et åpent pantesystem vil være i drift i Tyskland i morgen. Utenlandske produsenter er ikke imponert, og går rettens vei
I morgen åpnes det i prinsippet for at en boks eller engangsflaske kan returneres i en hvilken som helst tysk butikk, forutsatt at butikken fører den aktuelle emballasjetypen, noe som kan danne grunnlag for en kraftig salgvekst for automatleverandøren Tomra.

Problemet er et bransjen har trenert innføringen, slik at det ikke finnes noen fungerende enhetlig system for dette, men flere ulike systemer.

De tyske regjeringspartiene SPD og De Grønne annonserer i dag likevel i en pressemelding at ordningen innføres som planlagt i morgen.

Bransjen oppfordres til å stanse motstanden, og partiene avviser at EU vil stoppe ordningen. Det vises til at Sverige og Danmark har pantesystemer, uten at EU vurderer at det hindrer utenlandske aktører, som er motstandernes argument.

Men den østerrikske produsenten Spitz har gått til en rett i Berlin for å prøve panteinnføringn rettslig, melder det tyske tidsskriftet Capital.

Tidsskriftet siterer bransjekilder på at også selskaper som Nestlé, Radlberger og Danoe vurderer tilsvarende trekk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere