RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mange Norwegian-fly var innstilt fra Oslo Lufthavn mandag.
Mange Norwegian-fly var innstilt fra Oslo Lufthavn mandag. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Utenlandske konkurrenter hjelper Norwegian

Vanligvis kjemper de om passasjerene fra Oslo til Praha og Aten. Nå er konkurrentene CSA Czech Airlines og Aegean Airlines blant selskapene som frakter passasjerer for Norwegian.

Tsjekkiske CSA har hatt et fly i sving for Norwegian i helgen, som blant annet fløy til og fra Praha. Greske Aegean har siden lørdag fløyet Norwegian-passasjerer til blant annet Paris, Amsterdam og Krakow, melder det danske flynettstedet Check-In.

«Det at man er konkurrenter, betyr ikke at man ikke kan hjelpe hverandre når det røyner på – særlig hvis det er penger å tjene. Det ser ut til å være filosofien», skriver nettstedet.

Begge de to selskapene er tradisjonelle flyselskaper, som har tatt opp konkurransen med lavprisselskaper som Norwegian. Aegean tilhører Star Alliance-nettverket, der blant andre SAS er medlem.

En rekke selskaper har fløyet passasjerer for Norwegian under streiken, men de fleste av dem er ikke vanligvis i direkte konkurranse om de samme passasjerene. (©NTB)

Det siste om Norwegian-streiken:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere