(Romerikes Blad og Drammens Tidende): To utenlandske semitrailere som ikke kom seg om bakken fra Hvamkrysset på E6 i retning Oslo skapte problemer i morgentrafikken.

– Dette medfører dårlig framkommelighet og lang kø i Olavsgaard-området. Vi er på stedet med to tungbergere og prøver å rydde opp, sa operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt til Romerikes Blad ved 06.30-tida fredag.

Kjørte i en midtdeler

En personbil skal i tillegg ha kjørt i en midtdeler ved Hvam, melder NRK Trafikk rett etter klokka 07.00.

– Det går ganske trått fra Hvam og i retning Oslo, sier RB-fotograf Vidar Sandnes, som befinner seg på Plantasjen-området i 07.20-tida.

Ved 05.40-tida rykket politiet ut til en utforkjøring på E6 sydgående ved Langelandsfjellet på Jessheim.

– Der har vi nå ryddet opp, og trafikken går som normalt. Det var ingen personskader i forbindelse med uhellet, opplyser Skaftnes.

Vogntog står i veien

Også i Buskerud har snøen lavet ned i natt. Selv om det ikke er snakk om ekstreme mengder, er det nok til at det har vært krevende kjøreforhold siden fredag formiddag.

Like før klokken 12 melder Drammens Tidende sin reporter at det står et vogntog i veien i bakken mot Eikhaugen i Drammen.

Det ene feltet er stengt, og det er noe kø her, sier DT sin reporter.

Tidligere på dagen hadde politiet allerede meldt om at det kunne bli problemer.

– Nordmenn er ikke så flinke til å kjøre på vinterføret. Vi anbefaler å kjøre etter forholdene og ikke stresse, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Jan Kristian Johnsrud.

Han er overrasket over hvor mange nordmenn som kjører på dårlige forhold – og utenlandske sjåfører som ikke har kunnskap om snøføret.

– I dag kan det være utfordrende kjøreforhold, særlig for dem som ikke er vant til slikt føre. De trenger kanskje ikke å kjøre i dag. Men det er ikke vi som bestemmer om folk skal være ute, sier Johnsrud.

Klokken 11.35 hadde ett vogntog fått stans i Lierbakkene, etter Sommero, i retning Tranby.

Har brøytet i hele natt

Statens vegvesen har ansvar for brøyting på Europa-, riks- og fylkesveiene. Ifølge trafikkoperatør Anniken Island har brøytemannskapene i Buskerud og Vestfold vært ute og brøytet i hele natt på disse veiene.

– Det er sikkert småveier og sideveier vi ikke har rukket enda. Men det skal i hvert fall se greit ut på E18 nå, forsikrer Island.

Likevel kommer det fortsatt snø enkelte steder, noe som fører til at noen strekninger på E18 fortsatt kan ha snø i kjørebanen.

– Folk får ta hensyn og senke farten, sånn har det vært de siste dagene.

Hun vil ikke anbefale folk å la bilen stå, men oppfordrer til at man tenker seg om før man setter seg i bilen.

– Det varierer veldig på snømengden og kjøreforholdene i distriktet, men det er ikke ekstremt noe sted. Det spørs litt hva folk føler seg komfortable med, men det er vinter og kan være glatt. Tar man høyde for det, går det fint an å kjøre bil.

Les flere saker fra Drammens Tidende her!

Les flere saker fra Romerikes Blad her!