Utenriks morgenmeny fredag 7. mars

07.03.14 12:18

Washington: I en timelang telefonsamtale om Ukraina torsdag oppfordret president Barack Obama Russlands president Vladimir Putin til å godta et forslag til løsning han har satt fram. (sak sendt) FOTO

New York: FNs visegeneralsekretær for menneskerettigheter, Ivan Simonovic, skal i nær framtid besøke både Øst- og Vest-Ukraina, inkludert Krim, til tross for at flere utenlandske utsendinger de siste dagene er blitt truet til å forlate Krim. (sak sendt)

Brussel: Frankrikes president François Hollande sier at et omstridt salg av sofistikerte marinefartøyer til Russland fortsatt går sin gang, trass i intervensjonen på Krim. (sak sendt) FOTO

Dublin: Kongressen til European People's Party (EPP) i Dublin fortsetter. Fra Norge deltar statsminister Erna Solberg og statsråd Vidar Helgesen. Dit kommer også Ukrainas fungerende statsminister Arsenij Jatsenjuk og de ledende ukrainske politikerne Julia Timosjenko og Vitalij Klitsjko, president José Manuel Barroso i EU-kommisjonen, EU-president Herman Van Rompuy og den tyske statsministeren Angela Merkel. Vurderes.

Tallinn: Utenriksminister Børge Brende deltar på et møte i Estland for utenriksministrene fra Norden, Baltikum og Visegrad-landene, dvs. Tsjekkia, Ungarn, Polen og Slovakia. Kontakt: Pressevakta UD – 23 95 00 02. Vi er ikke til stede, men kommer trolig med en sak i forbindelse med Ukraina.

Washington: Den brutale krigen i Syria kan trekke ut i ti år til mens Iran og Russland støtter Assad-regimet og jihadistiske grupper strømmer til slagmarken, sier flere eksperter. (sak sendt)

Washington: Arbeidsledighetstallene for USA kommer. Registreres.

Helsingfors: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide deltar på seminaret «Winter Afternoon» om nordisk forsvarssamarbeid, med blant annet de nordiske forsvarsministrene, på Hanaholmen. Kontakt: Pressetelefon: 23 09 60 11. Vurderes.

Dekkes ikke:

Oslo: Miljødirektoratet inviterer til frokostseminar som gir en innføring i delrapport 2 om virkninger, sårbarhet og tilpasning, og delrapport 3 om tiltak og virkemidler for å begrense klimaendringer. Norske forfattere som jobber med rapportene, vil fortelle om hvilke temaer som omtales og forklare sentrale konsepter og begreper. De vil også fortelle om lanseringene i mars og april, hvem som er involvert fra norsk side og hvilke planer som foreligger for faktaark og annen formidling. Sted: Miljødirektoratets kontor i Oslo, Strømsveien 96 – kl. 08:00.

New York: Osama Bin Ladens svigersønn, Suleiman Abu Ghait, er tiltalt for terror i en rettssak som er ventet startet i New York i løpet av uka.

Beijing: Kina holder årlig møte i parlamentet. Rundt 3.000 delegater vil delta under møtet i den nasjonale folkekongressen, som er anslått til å vare i ni dager.

New York: Statssekretær Hans Brattskar deltar på et høynivåmøte i generalforsamlingen til FN om organisasjonens nye mål for utvikling. Kontakt: Kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl – 922 84 752.

Lima (Peru) og Santiago (Chile): Statssekretær Morten Høglund reiser til Peru og Chile for politiske samtaler. Kontakt: Pressevakta UD – 23 95 00 02.

Reportasjeleder 7-20: 22 03 45 01

Innenriks vaktsjef (hele døgnet): 22 03 45 45

Epost: vaktsjef@ntb.no

Skype: vaktsjef@ntb.no

Utenriks vaktsjef (hele døgnet): 22 03 45 50

Epost: uvakt@ntb.no

Skype: uvakt@ntb.no

Reportasjeleder fotodesk: 22 00 32 92

Vaktsjef fotodesk: 22 00 32 64

Epost: NTBfotodesk@ntb.no

NTB video: 22 00 32 81

Epost: videoredaksjonen@ntb.no

Grafikk:

red@nyhetsgrafikk.no

Tlf 22034644 Mobil 41019969

http://www.nyhetsgrafikk.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.