*Nettavisen* Nyheter.

Utenriks morgenmeny onsdag 5. mars

05.03.14 07:45

Kiev: Mens vestlige ledere fortsetter konsultasjonene om mulige straffetiltak mot Russland, mener markedet at krisen i Ukraina er i ferd med å gå over. (sak sendt) FOTO

Brussel: NATO og Russland holder møte i Brussel. Generalsekretær Anders Fogh Rasmussen og forsvarsalliansens 28 ambassadører skal diskutere Ukraina med den russiske NATO-ambassadøren. NTB kommer med sak.

Kiev: EUs utenrikssjef Catherine Ashton til Kiev

Genève: Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov taler i Genève under UNHCR-sesjon.

Kiev: Unge og gamle ukrainere stiller seg i kø for å verve seg til hæren, selv om det langt fra er sikkert at krisen på Krim ender i krig. (sak sendt) FOTO

Beijing: Kina erklærer krig mot forurensning, sa statsminister Li Keqiang under åpningen av Folkekongressens årlige sesjon i Folkets store hall i Beijing onsdag. (sak sendt) FOTO

Oslo: Ekstremt uvanlig vær i vinter har fått nordmenn, briter og amerikanere til å spørre seg om klimaendringene kan være årsaken. Forskerne er usikre, men peker på en mulig sammenheng mellom smeltende ishav og nye værmønstre. (sak sendt) FOTO, FAKTA

Wien: En tredel av alle kvinner i Europa har vært utsatt for fysiske eller seksuelle overgrep, og 5 prosent har blitt voldtatt, viser en større rapport som EU har laget. (sak sendt)

Oslo: Statsministeren møter OECDs generalsekretær Angel Gurria. Det er mulig å fotografere i begynnelsen av møtet. Kontakt: Trude Måseide - 957 26 510. Vi kommer med en sak på innenrikslinjen.

Paris: Utenriksminister Børge Brende er i Paris for å delta på en konferanse om Libanon. Kontakt: Pressevakta UD - 23 95 00 02. NTB er ikke til stede, men det er mulig vi kommer med en sak hvis det kommer nye oppdateringer på situasjonen i Ukraina.

Mulige saker:

Beijing: Kina holder årlig møte i parlamentet. Rundt 3.000 delegater vil delta under møtet i den nasjonale folkekongressen, som er anslått til å vare i ni dager.

New York: Osama Bin Ladens svigersønn, Suleiman Abu Ghait, er tiltalt for terror i en rettssak som er ventet startet i New York i løpet av uka.

Roma: FNs organisasjon for ernæring, jordbruk, skogbruk og fiskeri (FAO) arrangerer den andre årlige internasjonale konferansen om samling og tolkning av tradisjonell og utradisjonell fiskeriavhengig informasjon.

Brussel: Komitémøter i EU-parlamentet:

Høring med ESB-president Mario Draghi om bankunion og inflasjon.

Det østlige partnerskap: Foreløpig plan for fremtidige relasjoner.

Tyrkia og EU-medlemskap.

Den internasjonale kvinnedagen: Konferanse om hvordan å stoppe vold mot kvinner.

Diskusjon om mangel på betaling av humanitær bistand.

Forberedelse til neste plenumsmøte.

Oslo: “NATO Building Integrity Conference on Institution Building» går av stabelen. Dette er det første store arrangementet det nyetablerte Senter for integritet i forsvarssektoren (SIFS) gjennomfører etter at Norge har påtatt seg en ny lederrolle i NATO. I fjor høst påtok Norge, ved Senter for integritet i forsvarssektoren (SIFS), seg rollen som NATOs kompetansesenter (Departement Head) for NATO-disiplinen Building Integrity (BI). I den anledning vil senteret gjennomføre sin første konferanse med tittelen: «Hvordan utvikle og iverksette en integritetsplan for forsvarssektoren». Temaene som vil bli diskutert er blant annet hva en integritetsplan bør omfatte, hvordan den bør utarbeides og hvordan den bør iverksettes. Det underliggende målet er å utvikle et verktøy som kan bidra til å forebygge korrupsjon i de ulike lands forsvarssektorer, og derved styrke god ledelse, høy etisk standard og godt styresett. Det er påmeldt over 50 deltakere fra 19 land. Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide innleder på integritetskonferanse i Oslo 4. mars sammen med assisterende generalsekretær i NATO, Thrasyvoulos Terry Stamatopoulos tirsdag klokken 09. Sted: Oslo Militære Samfund, Myntgata 2.

Hedmark: Norsk Bonde- og Småbrukarlag arrangerer konferanse om agroøkologi i etterkant av den europeiske generalforsamlingen for småbrukerlag. Tre gårdsbesøk står på programmet i tillegg til årsmøtesakene og agroøkologikonferansen.

Paris: Fiskeriminister Elisabeth Aspaker skal ha politiske samtaler med sin franske kollega Frédéric Cuvillier og delta på et bærekraft- og mattrygghetsseminar i regi av Sjømatrådet under sitt besøk til Paris. Frankrike er Norges nest viktigste enkeltmarked etter Russland. Laks står for størstedelen av eksporten til Frankrike, men det er også et marked for annen sjømat. Fiskeriministeren kommer til Paris på kvelden 5. mars og returnerer til Oslo etter seminarslutt 6. mars. Kontakt: Ingrid Dåsnes - id@nfd.dep.no - 902 51 303.

Reportasjeleder 7-20: 22 03 45 01

Innenriks vaktsjef (hele døgnet): 22 03 45 45

Epost: vaktsjef@ntb.no

Skype: vaktsjef@ntb.no

Utenriks vaktsjef (hele døgnet): 22 03 45 50

Epost: uvakt@ntb.no

Skype: uvakt@ntb.no

Reportasjeleder fotodesk: 22 00 32 92

Vaktsjef fotodesk: 22 00 32 64

Epost: NTBfotodesk@ntb.no

NTB video: 22 00 32 81

Epost: videoredaksjonen@ntb.no

Grafikk:

red@nyhetsgrafikk.no

Tlf 22034644 Mobil 41019969

http://www.nyhetsgrafikk.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.