*Nettavisen* Nyheter.

- 11. september var en gave til Gud

Foto: EPA/César De Luca

11. september-angrepene var en gave til Gud, ifølge fem Guantánamo-fanger som hevder de planla det hele.

Fem innsatte ved den amerikanske militærbasen i Guantánamo Bay skal ha tatt på seg det fulle og hele ansvaret for terrorangrepet mot USA 11. september 2001. I et notat uttrykker de fem stolthet over det de har oppnådd og tar det fulle ansvaret for at nærmere 3.000 mennesker ble drept.

Har skrevet brev
Det er avisa The New York Times som skriver dette. De viser til kilder i en militærkommisjon ved den amerikanske militærbasen. I et notat de fem fangene skal ha skrevet sammen under et møte uten advokater til stede beskrives terrorangrepene som et offer til Gud.

Ser på terrorsiktelse som en ære
Om anklagene mot dem skriver de fem at de ikke ser på dette som anklager, men æresbevisninger og noe de er stolte av, ifølge avisa. En av de fem er Khalid Shaikh Mohammed, som tidligere har beskrevet seg selv som hjernen bak 11. september-angrepene.

Sak på vent
Saken mot de fem er blant de sakene som ble lagt på is da president Barack Obama ble tatt i ed som president og varslet at den omstridte fangeleiren på Guantanamo Bay skal avvikles. Dermed ble alle rettssaker foreløpig satt på vente.

Uklart om motiv
Flere av mennene har i avhør tidligere sagt at de planla angrepene og at de på denne måten søkte martyrdøden. De er ikke klart hvorfor de nå uttrykker seg som de gjør om 11. september-angrepene og hva de eventuelt ønsker å oppnå, skriver The New York Times.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.