RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 12 skal drepe karikatur-tegnerne

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
En pakistansk journalist hevder tolv terrorister er på vei til Danmark for å ta livet av tegnerne bak Jyllands-Postens Muhammed-karikaturer.

Les siste nytt på mobil

Den engelskspråklige nettavisen World Net Daily siterer den pakistanske journalisten Hamid Mir, som tidligere har markert seg ved intervjuer med terrorlederne Osama bin Laden og Ayman al-Zawahiri.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer har dette nettstedet gode forbindelser med amerikansk etterretning, men er regnet for å basere seg på solide kilder.

- Taliban-kilder
Hamid Mir skal ha fått opplysningene fra Taliban-kilder da han nylig oppholdt seg i Sør-Waziristan, i grenseområdet mellom Afghanistan og Pakistan, melder Ekstrabladet.dk.

Ifølge journalistens kilder er ni afghanske og tre pakistanske ekstremister på vei mot Danmark. De reiser enten på afghanske eller iranske pass. Ferden mot Danmark skal angivelig gå via Iran og ett eller flere europeiske land.

Urolig Selbekk
Magazinet-redaktør Vegard Selbekk blir overrasket når han hører om de nye truslene mot tegnerne.

- Det er ikke spesielt koselig når man selv har blitt avbildet som en av tegnerne, sier han til TV 2 Nettavisen.

Magazinet markerte seg ved å trykke samtlige av tegningene i januar.

Alle 12 skal ha innspilt de karakteristiske videobeskjedene som blir lagt ut på Internett om de når sine mål.

Osama bin Laden
Dansk politis etterretningstjeneste er ifølge Ritzau oppmerksom på meldingen, men vil ikke kommentere konkrete spørsmål.

Dette er ikke første gang at de danske tegnerne har blitt drapstruet. Siste mann ut med trusler var Osama bin Laden selv, som i et lydbånd krevde at tegnerne skulle utleveres til ham i en rettssak.

Offentliggjøringen av de 12 karikaturtegningene av profeten Muhammed utløste Danmarks verste utenrikspolitiske krise siden 2. verdenskrig, og førte blant annet til en omfattende boikott mot danske produkter i den muslimske verden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere