RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 1,3 milliarder i vasken

Sist oppdatert:
Fire år, flere hundre vitner, noen titall tusen dokumenter og over en milliard kroner er brukt på å få Slobodan Milosevic dømt. Lørdag slapp han unna.

Se billedspesial nederst i saken.

En av historiens viktigste rettssaker fikk en brå slutt da Serbias tidligere president ble funnet død på cella lørdag morgen .

Slobodan Milosevic kan aldri bli dømt skyldig eller frifunnet.

Jonas Gahr Støre:- Beklagelig dødsfall

Nett på sak:Slobo lurte dommeren

Web-tv:Se reportasje fra Haag og Pristina

- 200 millioner dollar er gått i vasken. Så enkelt er det, sier den amerikanske jusprofessoren Michael Scharf til AP og viser til summen som foreløpig er brukt på å få dømt Milosevic.

Summen tilsvarer om lag 1,3 milliarder norske kroner.

Med Milosevic borte, blir det etter all sannsynlighet ingen dom.

- Lurte historien
- Milosevic endte opp med å lure historien. En av de viktigste oppgavene til krigsforbryterdomstolen var å peke ut de ansvarlige for grusomhetene på Balkan, og dermed gjennomhulle flere års propaganda en gang for alle, sier Scharf.

Utrolig nok hadde Milosevic ifølge domstolens tidsplan bare noen få uker igjen til sitt forsvar, før dommerne skulle trekke seg tilbake og felle en dom over eks-presidenten.

Raskere med Saddam
Det er ventet at domstolen vil bli utsatt for massiv kritikk etter dødsfallet til Milosevic.

Eks-presidentens rettssak er blitt utsatt gang på gang, mest som følge av to ting: Milosevic’ dårlige helse og den enorme kompleksiteten i saken.

Flere eksperter har lenge påpekt at søkelyset på Milosevic’ forbrytelser burde vært betydelig smalere, nettopp for å unngå at rettssaken skulle drøye ut i tid.

I rettssaken mot Iraks diktator Saddam Hussein er det allerede etablert som mål at anklagene skal snevres inn for å få en rask dom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere