RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 14 døde og 100 skadd

Sist oppdatert:
14 personer har trolig mistet livet i en eksplosjon i et oljeraffineri i Texas. Over 100 ble skadd da deler av anlegget gikk i luften helt uten forvarsel.

Røyk og ild steg opp fra anlegget til BP Oil etter den kraftige eksplosjonen, og det var lenge uklart hvor mange som var rammet. Sky News meldte først at fire mennesker mistet livet, men natt til torsdag opplyser en talsmann for BP Oil at eksplosjonen krevde 14 menneskeliv. Over 100 personer er skadd, melder AP.

- Det er med den dypeste beklagelse at jeg må meddele at vi har mistet 14 personer. Dette er en trist dag for BP Oil, sa direktør Don Parus på en pressekonferanse i natt.

Raffineriet er USAs tredje største, og eksplosjonen forårsaket også store materielle skader på anlegget. Det tok brannmannskapene flere timer å få kontroll over de mange brannene etter eksplosjonen.

Leter etter overlevende
Redningsarbeidere søkte natt til torsdag fortsatt i ruinene etter overlevende og omkomne.

Over 100 personer ble skadd, og de fleste av disse har brudd- og kuttskader.

Eksplosjonen lagde et krater inne på fabrikkområdet, og dekket biler på parkeringsplassen med aske og metallbiter.

Kraftig
Ifølge vitner kunne eksplosjonen føles åtte kilometer unna raffineriet.

- Det var skremmende. Har du noen gang hørt et skikkelig høyt tordenskrall? Dette var ti ganger så høyt, sier Charles Gregory, en av de ansatte på raffineriet.

Årsaken til eksplosjonen er ikke kjent. Myndighetene mistenker ikke terror.

- Vi har ingen grunn til å tro at dette ble forårsaket av noe utenforstående, sier BP-talsmann Hugh Depland til Reuters.

- Ristet
Folk som bor i nærheten av fabrikken fikk beskjed om å holde seg innendørs.

- Det var en virkelig kraftig eksplosjon. Det hørtes ut som om noe gikk gjennom lydmuren, og bilder ble ristet ned fra veggen, forteller beboer i Texas City, Mike Martin, til Houston Chronicle.

- Det var utrolig. Flammer sto mer enn 20 meter til værs, forteller Judith Mantrell, som kunne se brannen fra hagen sin fra den andre siden av Galveston Bay.

Fabrikken ligger i Texas City, 56 kilometer sørøst for Houston, og er en del av et enormt industriområde. Raffineriet produserer tre prosent av USAs totale oljetilførsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere