*Nettavisen* Nyheter.

- 155 av de drepte er barn

Dødstallene etter gisseldramaet i Beslan har lørdag steget til 322. 155 av dem er barn.

04.09.04 12:51

Det opplyser en tjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

Tallet har allerede steget flere ganger lørdag. I går ble det meldt av rundt 200 ble drept, så ble det oppjustert til 250 og nå går de siste meldingene ut på at antall dødsofre er 322.

- Og tallene vil trolig stige, men ikke veldig mye, opplyser den russiske viseriksadvokat Sergej Fridinskij ifølge NTB.

- Vi holder fortsatt på å identifisere likene. Vi har funnet 322 lik, 155 av dem er barn, sier Fridinskij.

32 gisseltakere drept
I tillegg ble opptil 700 mennesker ble skadd i gisseldramaet i Beslan i Nord-Ossetia. Lørdag morgen lå 531 personer, halvparten barn, fortsatt på sykehus. Ifølge NTB er to transportfly med medisinsk personell og utstyr nå sendt til området.

I alt 32 gisseltakere er også drept, opplyser lederen for den regionale sikkerhetstjenesten lørdag. Mange av dem er arabere.

Tre av gisseltakerne skal være arrestert av russiske myndigheter. Men lørdag morgen var tre andre gisseltakere fortsatt på frifot, melder BBC.

- Ikke planlagt
En russisk sikkerhetssjef sier stormingen av skolen i Beslan ikke var planlagt.

- Vi planla ingen storming, sier lederen for FSBs avdeling i Nord-Ossetia, Valerij Andrejev til TV-kanalen RTR.

President Vladimir Putin presiserte det samme da han lørdag morgen besøkte byen.

– Vi undersøkte alle mulige handlingsmåter i Beslan, men bruk av makt var ikke planlagt. Ting skjedde veldig raskt og uventet, men spesialstyrkene viste mot. Dessverre led de store tap, sa den russiske presidenten, som også uttrykte medfølelse med de etterlatte etter dramaet i Beslan, ifølge NTB.

– I dag lider hele Russland med dere, sa Putin. Han la til at « alle som sympatiserer med terroristenes provokasjoner, vil bli betraktet som medskyldig».

1200 gisler
Sent fredag kveld meldte Interfax lokale helsemyndigheter at mer enn 200 mennesker kan ha blitt drept, ifølge Interfax. 95 mennesker er foreløpig bekreftet døde av russiske myndigheter, mange av dem barn.

Russiske medier opplyser at det var 860 elever ved skolen. Men det var trolig over 1200 på skolen da gisseltakerne slo til, fordi mange foreldre og slektninger deltok i en tradisjonell førstedags-seremoni.

TV 2-reporter Øystein Bogen som er i Beslan fortalte fredag kveld at det gikk mange rykter om dødstallene.

- Jeg har snakket med russiske journalister som klarte å snike seg inn i skolebygningen etter stormingen, men de kunne ikke si hvor mange som er drept. Journalistene kunne imidlertid fortelle at det brant i gymsalen, og at spesialstyrkene gikk fra rom og rom i det svære bygget, sa Bogen til TV 2 Nettavisen.

De fleste døde er blitt funnet i gymsalen på skolen i Beslan der gislene ble holdt, men arbeidet med å telle opp lik er vanskelig ettersom kroppene er sprengt i biter.

32 gisseltakere drept
I alt 32 gisseltakere fra gruppen som kidnappet hundrevis av barn og voksne i Beslan er drept, opplyser lederen for den regionale sikkerhetstjenesten lørdag, skriver NTB.

Tre av gisseltakerne skal være arrestert av russiske myndigheter. Men lørdag morgen var tre andre gisseltakere fortsatt på frifot, melder BBC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.