*Nettavisen* Nyheter.

- 155.000 døde etter flodbølgen

155.000 mennesker har mistet livet til nå, melder CNN. Natt til mandag hevet Indonesias helseministerium tallet på ofre etter flodbølgekatastrofen med 14.000 døde.

03.01.05 09:53

Indonesia, som ligger nærmest episenteret av skjelvet som målte 9 på Richters skala, er hardest rammet av de 11 nasjonene som ble truffet av monsterbølgene 2. juledag.

Helseministeriet i landet oppjusterte natt til mandag tallet på døde til 94.081 ofre, en økning på over 14.000 fra tidligere offentliggjorte tapstall.

Det melder nyhetsbyråene AP og Reuters. Ifølge ministeriet er 271.908 mennesker på flukt i Indonesia etter katastrofen.

Fire måneder for å finne alle
Provinsen Aceh, som ligger på Sumatras vestspiss, styres av en separatistbevegelse. Her har trolig halvparten av befolkningen mistet livet.

En innbygger i provinsen sier til CNNs reporter at det kan ta opptil fire måneder å finne alle de døde i Banda Aceh.

Så mange som 100.000 kan ha blitt drept i jordskjelvkatastrofen langs den ødelagte kysten av Sumatra.

155.000 døde
En uke etter det katastrofale jordskjelvet i havet, er fortsatt titusener av mennesker savnet - og håpet om at noen av disse skal være i live, svinner for hver time som går.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: GRAFIKK TV 2

De offisielle tallene over døde fra Malaysia til Øst-Afrika fortsetter å stige, og ingen har ennå oversikt. Dødstallet varierer med opptil 13.000:

CNN melder natt til mandag at det totale tallet på døde nå har passert 155.000, mens Sky News oppgir 144.000 ofre. Nyhetsbyrået Ap melder om 137.321 rapporterte døde.

Her er de oppdaterte tapstallene.

Norsk savnet-liste mandag
462 navngitte nordmenn er fortsatt savnet. Ytterligere 980 nordmenn kan ha vært i de rammede områdene. 21 nordmenn er registrert omkommet.

Norske myndigheter sa søndag at listen over savnede nordmenn vil bli frigitt på en pressekonferanse mandag.

Også Danmark og Finland offentliggjør savnet-lister mandag.

I Sverige er fortsatt 2.915 personer som var på ferie i ett av de berørte landene, savnet. Søndag ble tallet på døde svensker justert ned fra 59 til 52 personer.

Storbritannia nekter fortsatt å oppgi hvor mange briter som er savnet etter katastrofen, melder SkyNews. 40 briter er rapportert døde.

1,8 milioner trenger mat
Norske Jan Egeland, FNs nødhjelpskoordinator, sa til CNN søndag at 1,8 millioner mennesker nå desperat trenger mat, vann og medisiner.

Verdens Helseprogram har ifølge Egeland beregnet at det vil ta tre dager for å sette opp matdistribusjon til alle som trenger det i Sri Lanka og Indonesia.

Stor giverglede
Verdenssamfunnet har så langt bevilget nesten to milliarder dollar, eller om lag 12 milliarder norske kroner, til tsunamirammede områder.

I Storbritannia har folk gitt 60 millioner pund, nærmere 700 millioner norske kroner, melder Sky News natt til mandag.

Også i Norge strømmer penger inn til de ulike hjelpeorganisasjonene. Frem til klokken 12 første nyttårsdag var det kommet inn over 25 millioner kroner på kontonummer 80 og konto nummer 100.

Her finner du informasjon om hvordan du kan hjelpe flodbølgeofrene .

Her kan du lese alt om flodbølgekatastrofen 26. desember.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.