*Nettavisen* Nyheter.

- 20 sprengt til døde

Opptil 20 mennesker er døde etter at en selvmordsbomber sprengte seg selv i luften i en restaurant i Bagdad søndag.

19.06.05 14:51

Opptil 20 mennesker er døde etter at en selvmordsbomber sprengte seg i luften i en populær kebabrestaurant i hovedstaden, opplyser flere politikilder ifølge Reuters.

Nyhetsbyrået AP melder at minst 16 mennesker døde etter angrepet, ifølge politi, hæren og sykehuskilder.

En Reuters-ansatt på stedet telte fem døde på bakken etter angrepet og en Reuters-journalist på et sykehus i Bagdad så åtte døde bli brakt inn etter angrepet.

Strengt bevoktet
Fem politimenn og flere sikkerhetsvakter er blant de drepte i angrepet som skjedde ved 14.45-tiden lokal tid, 12.45 norsk tid nær den strengt bevoktede grønne sonen i byen.

Ytterligere 20 mennesker ble skadd etter at selvmordsbomberen tok seg inn i restauranten Zarzour ved lunsjtider. Restauranten er kjent for å være populær blant irakiske politimenn og ligger i en gate som er beskyttet av en rekke kontrollposter.

Flere angrep
Tidligere søndag ble to mennesker drept og 15 skadd da en bilbombe eksploderte nær en politikonvoi i Bagdad. Flere sivile var blant de skadde.

Nær Tikrit ble tre irakiske soldater drept og ni personer skadd søndag da en selvmordsbomber kjørte inn i en militærpatrulje.

I Mosul ble en sivil drept og åtte skadd da to granater falt ned nær byens rådhus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.