RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 24-åringen virker uberørt

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
24 år gamle Mijailo Mijailovic viser ingen følelser der han sitter totalt isolert i arresten, mistenkt for drapet på Anna Lindh.

Siden han ble pågrepet for en måned siden, har 24-åringen sittet totalt isolert i Kronobergs-fengselet på Kungsholmen i Stockholm. Nå har statsadvokat Agneta Blidberg lettet litt på restriksjonene.

- Han får skrive brev til moren sin. Men alle brev skal først passere meg og godkjennes, sier hun til Aftonbladet.

Tidligst ved juletider vil det blir reist tiltale, og rettssaken kommer til å ta lang tid.

Egen avdeling
I fengselet har Mijailo Mijailovic en hel avdeling for seg selv. Hver dag starter med frokost i 07.30-tiden og avsluttes md middag rundt klokka 17. Alle måltider spiser han alene på cellen. På dagtid kan han bevege seg fritt på avdelingen.

Et titall fangevoktere jobber på skift med å passe 24-åringen. I tillegg er en psykiater og en sykesøster på vakt døgnet rundt i tilfelle 24-åringen eller noen andre skulle trenge hjelp.

Ser på tv
Dagene tilbringer han ifølge Aftonbladet med å se på video, spille tv-spill og lese bøker. Desssuten spaserer han en time på fengselets tak hver dag hvis han ikke skal møte til avhør eller har en avtale med sin advokat Peter Althin.

Mijailo Mijailovic viser ingen følelser, verken tristhet eller frykt innenfor murene. Dessuten nekter han for drapet på Anna Lindh.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere