RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 295 omkom i togulykken

(APTN)
Sist oppdatert:
295 mennesker omkom i togulykken i Iran onsdag, ifølge en anonym lokal tjenestemann. Landsbyen Dehnow ble helt utslettet.

Det offisielle tallet var onsdag kveld kommet opp i 183 omkomne, men myndighetene har advart om at mange flere kan ha mistet livet i ulykken.

Viseguvernør Mohammad Maghdori i provinsen Khorasan opplyste onsdag ettermiddag at hendelsen er under etterforskning.

Et svakt jordskjelv kan ha vært årsaken til at 51 vogner løsnet og kom ut av kontroll før de sporet av i nærheten av byen Nishapur. Flere av vognene var lastet med bensin, svovel og kunstgjødsel, skriver NTB-AFP-Reuters.

Landsby utlsettet
Den voldsomme eksplosjonen kunne høres i byen Mashhad, som ligger 7,5 mil unna ulykkesstedet. Vinduer ble knust innenfor en radius på over 1 mil fra togvognene.

Etter eksplosjonen ble det funnet kroppsdeler hundrevis av meter unna toget.

Fem landsbyer langs jernbanen ble delvis ødelagt i ulykken. Verst gikk det trolig utover Dehnow som var lå nærmest eksplosjonen. Ifølge 17 år gamle Mohammad Tazegi ble nesten alle av landsbyens 150 innbyggere drept. Mohammad var en av få overlevende.

Han forteller at landsbyen, som ligger 500 meter fra der toget eksploderte, ble utslettet som ved et jordskjelv.

Brannmenn på stedet
Eksplosjonen ble utløst mens redningsmannskapene forsøkte å slokke brannen som oppsto da vognene sporet av, og en rekke brannmenn var på stedet da det smalt.

- Noen av brannfolkene som dro dit har brent i hjel, sier Barkchi.

Provinsmyndighetene i Khorasan opplyser til nyhetsbyrået AFP at guvernøren i byen Nishapur og den lokale elektrisitetssjefen er blant de omkomne, skriver NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere