Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 300 drept i Falluja

Foto: (Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Mellom 280 og 300 irakere er drept i sammenstøtene mellom amerikanske okkupasjonsstyrker og opprørere i Falluja. I tillegg er to amerikanere skutt og drept.

Flere områder av byen ble utsatt for nye amerikanske flyangrep tirsdag. F-16-fly bombarderte byen og 40 mennesker ble såret, ifølge TV-kanalen Al-Jazeeras korrespondent i byen. Men AFPs utsendte så ingen F-16-angrep.

AFP melder derimot at lik ligger strødd i Fallujas gater etter kampene de siste dagene.

To amerikanske soldater ble drept i kampene, ifølge en amerikansk offiser.

Den ene av de to marineinfanteristene ble skutt av en snikskytter da han var i ferd med å klatre opp en stige. Den andre ble skutt i nakken og drept da han passerte et vindu i et industriområde i byen.

Intens motstand
De amerikanske marineinfanteristene beveget seg sakte framover, kvartal for kvartal, mens de ble beskutt av snikskyttere. Små grupper av geriljasoldater dukket opp overalt, mens byen gjenlød av skuddsalver og tunge eksplosjoner.

En amerikansk sanitetssoldat sa at motstanden var mer intens enn under krigen i fjor vår.

Etter to dager har amerikanerne bare rykket fram 2 kilometer gjennom et industriområde de trodde var folketomt.

Den øverstkommanderende for styrkene, oberstløytnant Brennan Byrne, sammenlignet situasjonen med kampene i Hue under Tet-offensiven i Vietnam.

Drepte i Najaf
I den hellige sjiamuslimske byen Najaf ble ti irakere drept og 20 såret i sammenstøt mellom okkupasjonsstyrker og sjiamuslimske militser onsdag, opplyste sykehuskilder torsdag.

Vitner i Najaf sa at spanske og ecuadorianske soldater var i kamp med sjiamilits i tre nabolag i byen og på veien mot Karbala i nord.

Ytterligere seks militssoldater ble såret natt til torsdag i Karbala der titusener av pilegrimer strømmet til byen for å delta i en større religiøs seremoni.

Medlemmer av den sjiamuslimske lederen Moqtada al-Sadrs Mehdi-milits åpnet ild mot polske og bulgarske soldater som sto vakt ved guvernørbygningen i byen.

(NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!