RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 3000 døde funnet i Khao Lak

Sist oppdatert:
KHAO LAK/OSLO (TV 2 Nettavisen): Over 3000 lik er så langt funnet i Khao Lak, opplyser redningsmannskaper. Svært mange skandinaver befant seg i området.

- Hittil har vi båret vekk over 3000 lik, sier redningsarbeider Anantachai Atikon til TV 2 Nyhetenes reporter mens han samler døde i Khao Lak.

Mange skandinaver
Distriktets politisjef, Aroon Kleawvatee, sier til nyhetsbyrået Reuters at det var spesielt mange skandinaviske turister i området.

Khao Lak er et populært feriested blant skandinaver. Charterselskapene Star Tour og Apollo hadde 136 norske gjester på stedet da katastrofen inntraff. I tillegg drar mange av nordmennene som reiser rundt i Thailand på egen hånd til Khao Lak. UD vil ikke gi opplysninger om hvor mange av de savnede nordmennene som har oppholdt seg på Khao Lak.

5000 rom
De fleste av de 5000 rommene på den 10 kilometer lange strandstripen var fulle da monsterbølgene knuste området på søndag. Så mange som 10.000 mennesker kan ha vært i Khao Lak andre juledag, sier lokale hotelleiere til Reuters.

Da Kleawvatee snakket med nyhetsbyrået, hadde han fått beskjed om at 1200 lik var hentet ut fra de populære hotellområdene.

- Det endelige dødstallet kan stige til 2500 eller 3000, sier han.

Buss med lik
TV 2-journalist Renate Nedregård reiser onsdag rundt i området som trolig er det hardest rammede i Thailand.

- Jeg har nettopp sett en buss bli heist opp av et stort vann. Bussen var full av døde. I vannet ved siden av hadde redningsarbeiderne lokalisert fire biler, som de også var i ferd med å få gravd opp, forteller hun.

Onsdag er gravemaskiner og kraner bragt til Khao Lak for å benyttes i redningsarbeidet. Likstanken er blitt så sterk at alle i området må gå med munnbind.

Umulig å identifisere
- Redningsarbeiderne sier at likene er så oppsvulmede og forslåtte at det er helt umulig å identifisere dem på annet vis enn ved DNA-testing, sier Nedregård.

Ingen har oversikt over hvor mange døde som kan skjule seg i ruinene.

- Vi har kjørt rundt i Khao Lak i dag. I enorme områder som er fullstendig ødelagt har ingen begynt å lete etter omkomne en gang, forteller Nedregård.

NB! Se ekstrasending på TV 2 klokken 14.40 og 16.10. Tabloid vier også sitt program kl 20.30 til flombølge-katastrofen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere