*Nettavisen* Nyheter.

- 40.000 vil bli martyrer

Arkivbilde av Irans president Mahmoud Ahmadinejad. Foto: Scanpix/Reuters

Revolusjonsgarden i Iran rekrutterer selvmordsbombere som selv får velge om de foretrekker amerikanske mål i Irak eller israelske mål.

16.04.06 18:37

Iran har dannet selvmordsbataljoner som er klare til å slå til mot britiske og amerikanske mål dersom landets kjernefysiske anlegg blir angrepet. Så mange som 40.000 potensielle selvmordsaksjonister skal ha fått opplæring, ifølge avisa Sunday Times.

Søker martyriet
Revolusjonsgarden har en egen spesialenhet, Special Unit of Martyr Seekers, som først viste seg i en militærparade i forrige måned med olivengrønne uniformer og bombebelter rundt livet.

29 vestlige mål skal være pekt ut, en del av dem er nær den iranske grensen mot Irak.

- Vi er klare til å gå til angrep mot strategiske amerikanske og britiske mål dersom våre kjernefysiske anlegg blir angrepet, sier dr. Hassan Abbasi, leder for Centre for Doctrinal Strategis Studies i Revolusjonsgarden på et båndopptak Sunday Times har fått tak i.

Ved en rekrutteringsstasjon i Teheran kan frivillige møte seg opp, legitimere seg og oppgi adresse og krysse av om de foretrekker amerikanske mål i Irak eller israelske mål.

- Representerer Satan
Irans president Mahmoud Ahmadinejad bruker en sterkt ladet retorikk mot både Israel og USA. For noen dager siden kalte han Israel for et «døende tre», i desember kalte han Holocaust for en «myte» og i oktober sa han at Israel bør «slettes av kartet».

Nå får han svar på tiltale Israels tidligere statsminister og fredsprisvinner Shimon Peres med samme mynt.

- Ahmadinejad representerer Satan, ikke Gud. Historien vet å fordømme gale menn og de som svinger sverdet. De som har oppført seg slik, har fått avsluttet sin karriere deretter, sier han.

Peres sier til Israelsk radio at Ahmadinejad minner ham om Saddam Hussein, som nå er tiltalt for krigsforbrytelser.

- Iran er et FN-medlem som truer et annet FM-medlem, og den internasjonale organisasjonen vil ikke la dette gå upåaktet hen, fastslår Peres ifølge BBC.

Advarer mot angrep
Irans tidligere president Akbar Hashemi Rafsjanjani advarer mot regional ustabilitet etter et eventuelt amerikansk angrep mot Irans kjernefysiske program.

- Vi ser ikke bort fra muligheten for amerikansk aggresjon, men vi understreker at dette ikke vil være i verken USAs eller våre interesser, sier Rafsanjani ifølge AP.

Gir 300 mill. til palestinerne
Søndag offentliggjorde Irans regjering at de vil gi rundt 300 millioner kroner i støtte til palestinske myndigheter. Dette offentliggjorde utenriksminister Manouchehr Mottaki søndag, under en pressekonferanse i Tehran.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.