RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 5.000 skoler ødelagt i Nepal

Folk søkte tilflukt ved en skole i Katmandu lørdag etter jordskjelvet som rammet landet.
Folk søkte tilflukt ved en skole i Katmandu lørdag etter jordskjelvet som rammet landet. Foto: Navesh Chitrakar (Reuters)
Redd Barna frykter at det kan bli lenge til barna i de rammede områdene får komme på skolen igjen.

Nær 5.000 skoler er totalskadd etter jordskjelvet i Nepal, anslår Redd Barna. Organisasjonen frykter at det kan bli lenge til barna i de rammede områdene får komme på skolen igjen.

I Gorkha sentralt i landet anslår organisasjonen at 90 prosent av distriktets 500 skoler har blitt ødelagt eller svært skadd, noe som rammer 75.000 skolebarn.

– Barna i Nepal vil trenge hjelp fra det internasjonale samfunnet for å gjenoppbygge 5.000 ødelagte skoler og reparere de som har blitt skadd, ellers truer denne katastrofen med å frata tusenvis av barn deres grunnleggende rett til utdanning i flere måneder eller år framover, sier assisterende landdirektør for Redd Barna i Nepal, Roger Hodgson.

Minst 11 landsbyer i Gorkha-distriktet har blitt fullstendig ødelagt, inkludert 60 prosent av helsesentrene og 80 prosent av boligene, ifølge organisasjonen.

– Et rutinemessig skolemiljø er en av de beste måtene å gi barna tilbake følelsen av normalitet, der de kan snakke med jevnaldrende om opplevelsene de har hatt, sier Hodgson.

FN-organet OCHA har anslått at 16.000 skoler er påført skader etter jordskjelvet lørdag.

Ifølge myndighetene i Nepal er tallet på omkomne oppjustert til 5.489 personer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere