RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 70.000 lider etter 11. september

Sist oppdatert:
Opp mot 70.000 mennesker i New York lider av posttraumatisk stresslidelse etter terrorangrepene, viser en rapport.

Av 400.000 mennesker som skal ha blitt direkte utsatt for forurensing i forbindelse med terrorangrepene 11. september 2001, skal mellom 35.000 og 70.000 lide av posttraumatisk stresslidelse, melder nyhetsbyrået AP.

Studien ble offentliggjort onsdag av New Yorks helsedepartement.

Utviklet astma
Mellom 3800 og 12.600 mennesker skal ha utviklet astma, ifølge helsestudien. De rammede er redningsarbeidere, innbyggere på nedre Manhattan, mennesker som jobbet i området, samt andre mennesker som befant seg i nærheten av World Trade Center under angrepene.

71.437 mennesker har gitt sitt samtykke til å få tett oppfølging av helsemyndighetene i opp mot 20 år etter terrorangrepene.

Halvparten av de registrerte opplyser at de ved et tidspunkt befant seg i støvskyen som ble forårsaket av kollapsen av bygningene. 70 prosent av de involverte var vitne til traumatiske hendelser, som for eksempel at flyene traff bygningen eller at mennesker falt ned fra bygningen.

Fikk symptomer
- Den grunnleggende holdningen til legene når det gjelder psykisk helse, er at majoriteten av menneskene hadde symptomer det første året. En liten andel utviklet symptomer først noen år senere, sier visedirektør Lorna Thorpe ved New York City Health Department.

Posttraumatiske stresslidelse er en angstlidelse som er forårsaket av en traumatisk opplevelse. Det kan ta flere år før symptomene dukker opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere