*Nettavisen* Nyheter.

- 925 drept

Libanesiske myndigheter sier 925 er drept og 75 savnet etter 27 dager med israelske angrep mot Hizbollah.

07.08.06 14:07

Det er den libanesiske helseministeren Mohammad Khalifeh som sier dette til Reuters mandag.

Nyhetsbyråets egen oversikt setter tapstallene til 773, men inkluderer ikke lik som har blitt funnet flere dager og uker etter visse luftangrep.

Israelske luftangrep tok livet av minst 14 personer i Libanon natt til mandag. Tre israelske soldater skal være drept i bakkekamper i Sør-Libanon melder den arabiske TV-stasjonen Al-Arabiya. Ifølge israelske kilder ble en israelske soldat og 14 Hizbollah-krigere drept i sammenstøt ved landsbyen Bint Jbail og flere andre steder.

(Billedserie nederst i artikkelen)

Åtte personer skal være drept etter fly- og rakettangrep mot Beirut, melder Reuters.

Syv medlemmer av den samme familien ble drept i landsbyen Ghazzaniyeh da israelske jagerfly slo til mot huset de oppholdt seg i. To kvinner og en gutt ble drept, mens 13 andre ble skadd i en lignende angrep i Kfar Tibneet, også det sør i Libanon. Et angrep mot landsbyen Harouf førte til to drepte.

Kommandoraid sør for Tyr
Samtidig som israelerne fortsatte sine luftangrep mot Libanon, slåss bakkestyrker mot Hizbollah i grenseområdene sør i landet.

30 israelske kommandosoldater var mandag i nærkamp med Hizbollah i nær Libanons kyst.

Kommandosoldatene forsøkte å ødelegge Hizbollahs anlegg for rakettoppskyting, mens israelske stridsfly gjennomførte en rekke luftangrep i Libanon. Minst 23 mennesker hadde blitt drept mandag ettermiddag, melder AP.

De rundt 30 spesialsoldatene ble brakt til en ås nær Ras al-Biyada, sør for Tyr med helikopter. Det kom til intense kamper med Hizbollah, men det skal ifølge AP ikke ha kommet meldinger om dødsfall.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (TV 2 Nettavisen)

Hizbollah slåss mot styrker fra den israelske hæren på flere fronter. De hardeste kampene fant sted i Houla, hvor geriljagruppen sa den hadde drept fire israelske soldater i et bakhold. En talsmann for den israelske hæren sa at fem soldater var såret, men at ingen ble drept i bakholdet.

Søndag ble det klart at FNs sikkerhetsråds resolusjonsforslag ikke ble godtatt av Libanon, og derfor ikke fikk slutt på den 27 dager lange konflikten, melder Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.