RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Å drepe er som å bli forelsket

Sist oppdatert:
Russlands «sjakkmorder» hevder han har drept 60 personer. Med glede.

Alexander Pitsjusjkin (33) ble døpt «sjakkmorderen» i russiske medier etter at han uttalte at han ville drepe en person for hver rute på sjakkbrettet sitt.

Nå står han tiltalt for mordet på 49 personer. Selv vil han gjerne at antallet oppjusteres til 60.

- Jeg tenkte at det ikke ville være rettferdig å glemme de siste elleve menneskene, sa han i retten tirsdag, ifølge Reuters.

Gliste til juryen
Pitsjusjkin fortalte videre hvordan han opplevde å kvele en mann til døde for første gang:

- Det første mordet er som din første kjærlighet. Du glemmer det aldri, sa Pitsjusjkin fra et bur i rettslokalet etter at han med voldsomme og illustrerende gestikuleringer forklarte hvordan han gikk fram da han drepte for første gang som 18-åring.

Pitsjusjkin fortalte at han foreslo overfor en klassekamerat at de skulle drepe noen. Da kompisen avslo tilbudet, «ble han sendt til himmelen», som Pitsjusjkin sa før han vendte seg mot juryen og gliste.

Unnslapp politiet
- Ikke gi politiet noe ros for å ha fanget meg. Jeg anga meg selv, sa han til retten.

Han skal også ha vært inne til intervju hos politiet etter det første drapet, men han ble sluppet fri grunnet manglende bevismateriale.

«Sjakkmorderen» har forklart at han pleide å ta med seg flesteparten av sine ofre til Bitsevskij-parken i Moskva der han serverte vodka og spilte et parti sjakk med dem før han slo inn skallene deres med en hammer. Andre ofre skal ha blitt kvalt til døde, druknet eller kastet utenfor balkonger.

Rettergangen er forventet å bli langvarig. Minst 41 slektninger til de antatte ofrene og så mange som 98 andre skal viten foran juryen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere