RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Afghanistan går til helvete

Foto: Natacha Pisarenko (AP/Scanpix)
To hjelpeorganisasjoner frykter at Afghanistan er på vei til helvete hvis verden ikke gjør mer for å bygge opp landet.

Det er organisasjonene Care og Center of International Cooperation som står bak rapporten, skriver NTB-Reuters. De mener at det ikke er mye tid å miste.

– For å få fred i Afghanistan trengs det mer enn gode intensjoner. Det trengs snarlig handling. Hvis givere forsøker å oppfylle sine løfter på en billig måte eller tillater flere forsinkelser, vil de la Afghanistan drive av gårde mot helvete, hevdes det.

Mange angrep

Ifølge Care og CIC øker utryggheten i landet, spesielt utenfor hovedstaden Kabul. Fra mai til august er det registrert 62 angrep mot FN-ansatte og hjelpearbeidere. Dette er en kraftig økning siden i fjor. I de siste fire månedene av 2002, skjedde det kun fem angrep.

– Det er rett og slett ikke rettferdig at Kosovo, Bosnia, Kroatia og Øst-Timor i gjennomsnitt har én fredssoldat per 65 innbyggere, mens det i Afghanistan bare er én ISAF-soldat på 5.380 personer, anslår organisasjonene.

Norsk støtte

Norges utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson reiser denne uken til Afghanistan for å ha samtaler med afghanske tjenestemenn. Formålet med besøket er å understreke at Norge fortsatt vil sette søkelyset på Afghanistan, meldte den norske ambassaden i Kabul søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere