RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Aids ødelegger afrikansk landbruk

Sist oppdatert:
Hiv og Aids har katastrofale konsekvenser for afrikanske jordbrukssamfunn.

Rundt 80 prosent av alle afrikanere lever av landbruk. Hiv og Aids imidlertid har redusert Afrikas jordbrukssamfunn i så sterk grad at andelen dyrket jord har gått ned med 70 prosent, opplyste organisasjonen The System-Wide Initiative for HIV/AIDS and Agriculture (SWIHA) torsdag.

Ingen til å dyrke
Mer enn 25 millioner mennesker sør for Sahara har Hiv eller Aids. Sykdommen har resultert i at stadig færre kan dyrke jorden.

- Afrikansk landbruk er avhengig av arbeid. Man kan ikke produsere avlinger dersom ingen jobber på gårdene, sier Annmarie Kormawa i SWIHA til Reuters.

Ny type ris
Organisasjonen har kartlagt virkningen av hiv og aids i Afrika. Ifølge SWIHA har epidemien tvunget bøndene til å legge om til mindre arbeidskrevende avlinger. Nå jobber SWIHA med metoder for å møte problemet. Blant annet skal det plantes en ny type ris som ikke kan tørke ut og som kan øke avlingene med 50 prosent.

- Landbruksforskning kan ikke kurere hiv og aids, men kan minske virkningen for overlevende, sier Kormawa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere