RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Aids er skapt for å utrydde oss

Sist oppdatert:
Konspirasjonsteoriene rundt hiv/aids er utbredt blant afroamerikanerne. Noen mener hiv/aids brukes for å utrydde dem, og mange tror at aids allerede kan helbredes, men at kuren holdes hemmelig.

Undersøkelsen er gjennomført av Oregon State University og RAND Corporation, som er en uavhengig helseorganisasjon, skriver danske Politiken.

Undersøkelsen, som offentliggjøres 1. februar, viser at nesten halvparten av afroamerikanerne mener at hiv/aids er menneskeskapt. Undersøkelsen viser at en fjerdedel, 27 prosent, mener viruset er produsert i statlige laboratorier.

16 prosent mener aids er skapt av regjeringen for å holde den svarte befolkningen under kontroll, 15 prosent mener aids er en form for folkemord rettet mot de svarte, og 12 prosent tror CIA står bak.

Forskerne bak undersøkelsen mener afroamerikanernes syn på aids ødelegger forsøket på å bremse utbredelsen av aids blant svarte amerikanere, fordi de mangler tillit til helsesystemet. Afroamerikanerne utgjør 13 prosent av befolkningen, men står for 50 prosent av de nye hiv-tilfellene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere