RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Aids og sexmisbruk truer barn

(Reuters)
Aids, krig, sexmisbruk, sykdom og manglende investeringer i utdanning blir ifølge UNICEF de fem verste truslene mot verdens barn i 2004.

Hver enkelt av disse farene truer flere hundre millioner mindreårige, advarer organisasjonen, ifølge NTB-AFP.

Hjerteskjærende
Mer enn halvparten av alle nye hiv/aids-tilfeller som registreres, er mindreårige, og 14 millioner barn er allerede blitt foreldreløse som følge av epidemien. Dette tallet vil stige i året som kommer, framholdt direktør Carol Bellamy i FNs barnefond onsdag.

- Hvert av disse spørsmålene skaper hjerteskjærende problemer for hundrevis av millioner barn. Til sammen gjør de fem områdene jeg har nevnt det uomgjengelig nødvendig å styrke innsatsen for barna i 2004, het det i en erklæring fra UNICEF-sjefen, som påpekte at ulike sykdommer hvert år dreper nesten 11 barn som er mindre enn fem år gamle.

Barnesoldater
Bellamy minnet også om at mer enn to millioner barn har mistet livet som direkte følge av krigshandlinger de siste ti årene, mens seks millioner er blitt uføre på livstid eller har fått andre alvorlige skader. Over 300.000 barnesoldater helt ned i åtte års alder deltar i dag i væpnede konflikter i ulike land.

Nærmere en kvart milliard barn verden over er nødt til å arbeide, og 171 millioner av disse må jobbe under farlige forhold. Både utviklingsland og rike land forsømmer utbygging av utdanningssystemene, og investerer dermed altfor lite i fremtiden, mener UNICEF.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere