RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Al-Qaida bak London-bombene

Sist oppdatert:
- Al Qaida utførte bombeangrepene mot London i juli på grunn av «britisk arroganse», sier gruppas nestleder Ayman al-Zawahri.

Uttalelsen kom på et videoopptak den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera sendte mandag.

- Angrepene på London er ett av angrepene al-Qaida hadde æren av å utføre mot britisk arroganse og aggresjonen britiske korsfarere har utøvd mot den muslimske nasjonen i mer enn hundre år, sa Zawahri ifølge Reuters.

Han fordømte Storbritannia for «den historiske forbrytelsen å ha opprettet staten Israel og de pågående forbrytelsene i Afghanistan og Irak.»

- Disse og andre angrep har avslørt det sanne, hyklerske ansiktet til den Vestlige sivilisasjonen som snakker om menneskerettigheter og frihet bare så lenge det er i dens egen interesse, sa han, med henvisning til planene om strengere sikkerhetslovgivning i Storbritannia etter London-angrepene.

En representant for amerikanske myndigheter mente opptaket var «al-Qaidas tydeligste offentlige uttalelse hittil om at de stod ansvarlige for London-angrepet, men det beviser ikke nødvendigvis at organisasjonen stod bak.»

Også i tidligere videoer har Al-Qaida satt seg i forbindelse med London-angrepene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere