*Nettavisen* Nyheter.

- Al-Qaida er på rømmen

Foto: HO (Afp)

USA og deres allierte er innen rekkevidde ved å slå verdens største terrororganisasjon, strategisk.

10.07.11 15:31

Det sier USAs forsvarsminister, Leon Panetta, under hans første besøk til Afghanistan siden han tok over som sjef for Pentagon 1. juli.

Han tok seg tid til å snakke med oppmøtt presse i Kabul, der blant annet trusselbildet fra Al-Qaida var blant samtaleemnene.

- Vi er innenfor rekkevidde av å strategisk slå Al-Qaida. Nøkkelen er at, etter vi fanget bin Laden, har vi nå identifisert noen av de viktigste lederne i Al-Qaida, både i Pakistan så vel som i Yemen og andre plasser, sier Panetta, ifølge nyhetsbyrået AP.

Må fange sentrale ledere
Forsvarsminister Panetta mener at dersom de klarer å fange mellom 10-20 sentrale ledere av Al-Qaida, vil det knekke terrororganisasjonen. Disse lederne befinner seg i Pakistan, Jemen, Somalia og i andre nordafrikanske land.

- Dersom vi lykkes ved å fange disse, tror jeg vi virkelig kan hindre deres evne til å planlegge noen form for angrep på USA, sier Panetta.

- Al-Qaida er på rømmen
USAs øverstkommanderende i Afghanistan, David Petraeus, er enig i forsvarsministerens vurdering.

- Bin Ladens død har gjort en enorm skade på Al-Qaida, og deres innsats har blitt betydelig forstyrret, spesielt i Vest-Pakistan. Al-Qaida er på rømmen, sier Petraeus, ifølge AP.

Han sier USA nå fokuserer på å fange mellom 10 og 20 ledere i Al-Qaidas hieararkirekke. Nummer én på den listen er bin Ladens etterfølger, Ayman al-Zawahri. USA mener den nye lederen befinner seg i det vestlige Pakistan.

- Etter det som har skjedd med bin Laden, er det ekstra viktig å legge press på Al-Qaida slik at vi virkelig kan lamme dem som en trussel for Amerika, sier Davis Petraeus.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ayman Al-zawahiri

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.