RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Al-Qaida-leder drept

(AFP)
Sist oppdatert:
Mannen skal ha vært leder av al-Qaida i Saudi-Arabia, er drept av politiet.

Marokkanske Younis Mohammad Ibrahim al-Hayyari, som står på en nylig utgitt liste over personer som er mistenkt for å tilknytning til terrorangrep i Saud-Arabia, ble drept av politiet søndag, melder TV-stasjonen al-Arabiya.

Senere bekreftet statens offisielle pressebyrå at det er lederen for al-Qaidanettverket i Saudi-Arabia som er drept.

Søndag foregikk det kamper mellom mistenkte militante og saudisk politi i et nabolag i hovedstaden Riyadh. Flere av de militante sto på en liste over 36 personer mistenkt for å ha tilknytning til al-Qaida og til angrep i kongedømmet, som ble offentliggjort i forrige uke.

- Det har vært en sikkerhetsoperasjon på et sted i Riyadh der det antas at noen fra den siste ettersøkt-listen oppholdt seg, sier talsmann for innenriksdepartementet, general Mansour al-Turki, til den statseide TV-kanalen.

- En person ble drept, men vi vet ikke hvor mange som ble skadd eller arrestert, legger han til.

Alle unntatt én person som sto på en tidligere liste over 26 etterlyste militante, som ble offentliggjort i desember 2003, antas å være døde eller i varetekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere