RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Al-Qaida står bak bombe

Foto: AP/Scanpix
En helt ukjent Al-Qaida-gruppe har tatt på seg ansvaret for attentatet mot den palestinske etterretningssjefen.

Gruppen «Qaiedt al-Jihad i Palestina» har kommet med en pressmelding som sier at de står bak bombeattentatet mot etterretningssjef Tareq Abu Rajab.

I pressemeldingen som TV2Nettavisen funnet på gruppens nettsider, står det at de har nær kontakt med Al-Qaida og at flere kjente palestinske politikere som Abu Ali Shaheen, Muhammed Dahlan, Yasser Abedrabo, Samer Mashharawi og Rashid Abu Shbak, skal drepes.

Søndag skjerpet palestinerne sikkerheten rundt Rashid Abu Shbak, som er sjef for innenriksdepartementets styrker, etter at det ble funnet en 70 kilos bombe ved Abu Shbaks hjem. Shbak er lojal mot president Mahmoud Abbas og er en mektig skikkelse i Abbas’ Fatah- bevegelse.

Hamas i mot

Hamas har tatt avstand fra attentatet mot den palestinske etterretningstjenesten i Gaza by.

Talsmann for den palestinske regjering Ghzi Hamad tror ikke at Al-Qaide finnes i de palestinske områdene.

- Vi er ikke redde for slike nyheter. All informasjon som er publisert i de siste dagene har ikke troverdighet og det er uklart hvem som står bak. Jeg tror dette er en del av Israels mediakrig mot Hamas-regjering. Dette for å vise at Gaza er blitt et tilholdssted for Al-Qaida og ekstremister etter at Israel trakk ut sine soldater. Det palestinske folk er i mot ekstremistisk ideologi og vi skal ikke la Al-Qaida få fotfeste i Palestina, sier Ghzi til TV2Nettvisen.

- Jeg advarer folk mot disse nettverkene, og ber de sikkerhetsansvarlige i de palestinske selvstyreområdene om å holde øye med situasjonen og aksjonere for å hindre at slike nettverk får fotfeste her, sier president Mahmoud Abbas.

Internet

«Qaiedt al-Jihad i Palestina» nettsider driver sterk anti-vestlig og anti-israelsk propaganda. De oppfordrer det palestinske folk om ikke å tro på politiske løsning og at «Jihad» - hellig krig, er eneste løsning for dem.

Presseansvalrig Ahmaed Dawod ved den palestinske presidentens kontor sier at den økonomiske situasjon har blitt verre i de palestinske områdene, og at dette lett kan motivere skuffede mennesker til å gå inn i ekstremistiske bevegelser.

- Vi tror ikke at Al-Qaida finnes i Palestina. Mange kan skrive en pressmelding og publisere på Internett. Det som bekymrer oss er den økonomiske og politiske krisen. Siste rapport fra Verdensbanken viser at 67 prosent av palestinerne lever under fattigdomsgrensen. Arbeidsløsheten har steget til 40 prosent og palestinernes personlige inntekter har sunket med 30 prosent. Jeg tror giverlandene gjorde en stor feil da de boikottet pengeoverføringer til det palestinske folk, sier Ahmaed Dawod til TV2Nettavisen

Dialog møte

Søndag sa president Mahmoud Abbas at han torsdag vil ha et møte med lederne av de ulike palestinske politiske partiene for å få slutt på sammenstøtene mellom Fatah og Hamas.

- Jeg vil lede en dialog mellom palestinerne. Borgerkrig er en rød linje som ingen våger å krysse, sa Abbas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere