*Nettavisen* Nyheter.

- Al-Qaidabrev juks

- Al-Qaida i Irak mener brevet fra nestlederen i Al-Qaida til terrororganisasjonens leder i Irak er en forfalskning, heter det i en melding postet på flere islamistiske nettsider.

14.10.05 10:36

Terrorgruppen nekter for at brevet kom fra al-Qaida og hevder at det er «nok en fabrikasjon fra Det sorte hus», gruppens navn på Det hvite hus, melder CNN.

Det opprinnelige brevet er datert 9. juli. En engelsk oversettelse ble offentliggjort av amerikanske myndigheter tirsdag. Brevet later til å være adressert fra nestlederen i al-Qaida Ayman al-Zawahiri. Det ser også ut til å komme med formaninger til al-Qaida i Irak og lederen Abu Musab al-Zarqawi.

Halshugging bekymrer
I brevet uttrykker al-Qaidas nestleder Ayman al-Zawahiri blant annet bekymring for at halshugging av gisler og bombing av sivile kan bidra til å undergrave den folkelige støtten til al-Qaida.

I meldingen som ble postet på flere nettsider torsdag het det blant annet at «vi ber muslimer om å ikke bry seg om denne billige propagandaen, og huske at media alltid vil være de vantros våpen, til kampen er over», melder Associated Press.

- Ekte brev
CNN har ikke fått bekreftet at torsdagens melding er ekte. Den ble postet på flere nettsider der man ofte finner uttalelser fra al-Qaida i Irak, og var undertegnet av talsmannen til gruppa, Abu Maysara al-Iraqi.

En talsmann for den øverste lederen for amerikansk etterretning, John Negroponte, sier amerikanske myndigheter er sikre på at brevet er ekte.

- Flere bekrefter
- Brevet har blitt bekreftet av en rekke kilder over lang tid, sier talsmannen.

Etter at oversettelsen av brevet ble offentliggjort tirsdag beskrev en amerikansk etterretningsoffiser språket i brevet som «fra en eldre al-Qaidaleder til en tidvis hissig kommandant.»

Les brevet fra al-Zawahiri her (ekstern lenke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag