*Nettavisen* Nyheter.

- Alexandra var opprørsk

UPPSALA (TV 2 Nettavisen): Kona var opprørsk, sa Helge Fossmo i tingretten torsdag. - Jeg fryktet for hennes liv, men håpet å få tid til å skille meg først.

27.05.04 12:11

Knutby-pastoren fortalte at han allerede i dagene etter at hans første kone Helene Fossmo døde, ble oppsøkt av Alexandras daværende forlovede.

- Han hadde vært ute og gått en bønnetur og drømt at Alexandra skulle bli min brud. Jeg sa til A at «jeg har nettopp mistet min hustru, jeg kan ikke tenke i de baner», fortalte Fossmo. En tid senere skal Alexandra ha fått kunngjort at hun skulle bryte forlovelsen med A og gifte seg med ham.

- Finnes det noen sammenheng mellom dette og Helenes død? spurte aktor Anne Sjöblom.

- Ja, med fasit i hånd, så finnes det jo det. Der A hørte at Alexandra skulle bli min brud. Hadde de hatt et bra forhold så skulle han jo ikke si det, sa Fossmo.

- Har du påvirket deres forhold? (Fossmo var samtalepartner for Alexandra og hennes forlovede i perioden før de brøt forlovelsen)

- Ikke i den retningen. Mitt mål var å få dem til å kunne kommunisere bedre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Giftet seg
Fossmo fortalte at en i forsamlingen hadde snakket med ham på tomannshånd og spurt om han hadde kjærlighet for Alexandra.

- Har du slike følelser for Alexandra. Tror du at du kan få det, spurte han. Ja det tror jeg at jeg kan få, svarte jeg. Det høres så sykt ut, men var det Guds vilje, så var det Guds vilje.

- Når innledet dere et forhold?

- Vi skulle lære og kjenne hverandre som par i januar. Hun flyttet inn og var som en barnevakt. Ingen skulle vite noe.

Helge og Alexandra forlovet seg i juni 2000 og giftet seg samme år.

- Jeg ble forelsket eller glad i Alexandra. I ettertid kan jeg konstatere at det ikke var så dypt som med Helene eller som det ble med Sara eller AL (Daniel Lindes kone). Men jeg var glad i Alexandra. Hun var et veldig fint menneske, sa Fossmo.

- Når forandret dette seg?

- Det forandret seg jo da jeg begynte å møte Sara i mai 200. Den kjærlighet en mann skal ha for sin hustru svalnet. Det ble mer enn søskenkjærlighet. Hun ble en mamma og en husholderske. Hun tok seg av Sara ganske mye også, sa Fossmo.

- Har du sagt at Alexandra ikke levde rett og at hun skulle dø hvis hun ikke endret seg?

- Nei, det har jeg ikke sagt. Slik tenkemåten i Knutby var, så var et av alternativene at Alexandra skulle dø.

Alexandra kunne være opprørsk og trosset Guds vilje. Hun kunne sette spørsmål ved det jeg sa.

- Om man ikke hørte på hva du sa så var hun opprørsk?

- Slik var det ja.

- Har du vært redd for at Alexandra skulle dø?

- Ja.

- Hvorfor var du det?

- Eh, det var selvfølgelig ut fra at jeg hadde fått et slikt gudsbilde. Gud kunne gjøre slike saker som han hadde gjort med Helene. Jeg forsto at jeg ikke kunne leve med Alexandra. Jeg håpet at jeg skulle rekke å skille meg, men det var så mye i tankeverden.

- Alexandra var redd for å dø og at du skulle få en ny kone. Hvorfor sa hun det?

- Hun var sikkert redd for å dø, hun var ikke den eneste som var redd for at hun skulle dø eller at andre skulle dø. Dette er en frykt som har fått rom i forsamlingen, sa Fossmo.

Fossmos forklaring tidligere torsdag:
- Har ingen grunn til å lyve

TV 2 Nettavisen følger forklaringen utover dagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.