- «Amerikanere» støtter meg

Howard Dean, som leder demokratenes primærvalg, går til harde angrep på George W. Bush i sin siste e-post til tilhengerne.

08.01.04 10:19

Det første primærvalget som skal avgjøre hvem som blir presidentkandidat for det demokratiske partiet avholdes den 19. januar i Iowa. I sin siste e-post til sine tilhengere går kandidaten som foreløpig leder, Howard Dean, til hardt angrep på George W. Bush:

- Han [George W. Bush] kaller sine store bidragstyere for pionerer. Hundretusenvis av har gitt små beløp til vår kampanje - og vi kaller oss enkelt nok for amerikanere.

Sin siste innspurt for å bli valgt til demokratisk kandidat bruker han på tre saker: helsevern for barn, miljøvern og et sterkt angrep på etablerte politikere i Washington.

- Amerikanere som jeg har møtt elsker sitt land. De tror på den lovnaden det gir, verdiene og prinsippene. Men de vet at noe er galt, og vil gjøre noe. Washington hører ikke på individene.

Howard Dean har den siste tiden vært hardt angrepet av sine motstandere i det demokratiske partiet, blant annet fordi han hevdet at Osama bin Laden ikke var skyldig før han var dømt i amerikansk rett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.