RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Åpnet ild mot demonstrantene

Foto: Ahmad Omar (Ap)
Sist oppdatert:
Det varsles at presidenten i Syria vil komme med viktige beslutninger som vil glede folket.

Det rapporteres om at syriske sikkerhetsstyrker har gått til aksjon mot demonstranter i den sørlige byen Daraa i Syria mandag.

Mens noen vitner forteller at det har blitt brukt tåregass i aksjonene, sier andre vitner at den syriske hæren åpnet ild mot hundrevis av demonstranter, melder Sky News.

- Avfyringen pågikk i flere minutter, fortalte et vitne, ifølge Al Jazeera.

Demonstrantene samlet seg på et torg i Deraa, der de ropte: «Vi vil ha verdighet og frihet».

Minst 61 demonstranter skal ha blitt drept i løpet av 10 dager med aksjoner som gitt Syrias president Bashar al Assad den største utfordringen i løpet av hans 11 år som leder.

På lørdag ble presidenten tvunget til å sende tropper til den viktigste havnebyen, Latakia. Et trekk som ble rapportert å signalisere at regjeringen har slått alarm og beordrer sikkerhetsstyrkene til å holde orden der.

Viktige beslutninger
Syrias visepresident skal ha fortalt en libanesisk tv-stasjon at presidenten er klar til å annonsere «viktige beslutninger», i løpet av de neste dagene.

Han fortsatte med at beslutningene ville glede det syriske folket.

Har lovet større frihet
Kilder har fortalt Sky News at presidenten vil kunngjøre at det er slutt på den 50 år lange unntakstilstanden i landet.

Al-Hassad hadde tidligere love å gi større friheter til politikk og media, men løftene har ikke klart å roe ned demonstrantene.

Han har også frigjort 260 fanger, de fleste av dem islamister samt skal 16 politiske aktivister blitt satt fri som ble arrestert etter å ha deltatt i stille protester i Daraa.

Bashar al-Assad har sittet som president i 11 år. Hans far, Hafez al-Assad var president fra 1971 til hans død i år 2000

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere