- Åpnet ild mot demonstranter

Foto: AFP (AFP)

Politistyrker skal ha slått hardt ned på iranske demonstranter i Teheran.

Tilhengere av tidligere presidentkandidat Mousavi samlet seg i den iranske hovedstaden onsdag og avholdt en demonstrasjon.

Demonstrantene ropte blant annet slagord som: «Død over diktatorene.»

Skal ha løsnet skudd
Dette førte til at politistyrker slo hardt ned på demonstrantene og avfyrte tåregass inn mot mengden. I tillegg verserer det rykter i hovedstaden om at politiet skal ha løsnet skudd mot demonstrantene, melder BBC.

Reformister skal ha oppfordret tilhengere til å markere 30-årsjubileet til beleiringen av den amerikanske ambassaden. Ifølge noen anslag skal flere tusen tilhengere ha møtt opp ved ambassaden.

Men opposisjonstilhengere forsøkte samtidig og avholde sin egen demonstrasjon, noe som ble dårlig mottatt av myndighetene.

30 drept siden juni
Det er meldt om flere arrestasjoner og politiet skal ha slått demonstranter med politikøller. Den iranske revolusjonsgarden har tidligere advart opposisjonen mot å avholde noen demonstrasjon under markeringen.

Minst 30 mennesker har blitt drept i sammenstøt mellom demonstranter og politistyrker i kjølvannet av det omstridte presidentvalget 12. juni. Fortsatt er mer en 200 demonstranter fengslet og tre er dømt til døden.

Demonstrasjonene blusset opp etter valget som følge av anklager om valgfusk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.