RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Arafat i reversibelt koma

Sist oppdatert:
En fransk tjenestemann har opplyst at Yasser Arafat holdes kunstig i live. Palestinske kilder hevder han ligger i «reversibelt koma».

- Jeg kan forsikre dere om at han ikke er hjernedød. Han er i koma. Vi vet ikke hva slags type koma det gjelder, men det er reversibelt, sier den palestinske utsendingen Laila Shahid ifølge AP.

- Gitt alderen hans, kan vi si at han svever mellom liv og død, fortsetter hun.

En fransk tjenestemann opplyste under løfte om anonymitet til nyhetsbyrået AFP at Arafat ble holdt kunstig i live.

Også CNN siterer amerikanske tjenestemenn, som hevder Arafat holdes kunstig i liv. Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Opplysningene ble fulgt av en kort uttalelse fra sykehusets talsmann: - Arafat er ikke død. Kilder nær Arafat benektet tidlig fredag at Arafat bare skal bli holdt i live ved respirator.

- President Arafat er ikke i koma. Han har ikke mistet bevisstheten, delvis eller helt, og hans vitale organer fungerer som normalt, sier Mohammed Rashid, et medlem av Arafats delegasjon i Paris.

Arafats kone, Suha, sa torsdag at presidenten falt i koma etter at han fikk smertestillende.

Ifølge CNN pågår forhandlinger om hvor Arafat skal gravlegges. Arafat har selv sagt at han vil gravlegges i Jerusalem. Israels statsminister Ariel Sharon motsetter seg imidlertid dette.

Utenfor militærsykehuset i Frankrike har Arafats tilhengere og bedt for presidentens helse.

- Det sliter i hjertet. Jeg vet ingen som kan erstatte ham, sa en gråtkvalt palestiner ved navn Mahmod Nimr til AP.

Høyreekstreme jøder trakk ut i gatene torsdag for å feire nyheten om at Yasser Arafat ligger hjernedød på et sykehus i Frankrike. Aktivistene skålte og sang, og gledet seg over at de sannsynligvis slipper å ha noe mer med den forhatte palestinske lederen å gjøre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere