RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Arafat ofret folket for egen vinning

- Mange har sagt at Arafat ofret seg for folket, jeg vil si det er motsatt. Arafat ofret folket for sin egne personlige vinning. Det sier KrF-veteranen Kåre Kristiansen.

Kristiansen viser til pengene Arafat skal ha samlet på skjulte bankkonti.

Den tidligere KrF-lederen og initiativtakeren til Israels venner på Stortinget sier til den kristne avisa Dagen at han er glad for at Arafats regime med korrupsjon og vanstyre nå er over. Kristiansen var medlem av Nobel-komiteen da Arafat fikk prisen i 1994 sammen med Israels statsminister Yitzhak Rabin og utenriksminister Shimon Perez, men trakk seg i protest mot at Arafat fikk prisen.

Men også Kristiansen har positive ting å si om Arafat:

- Ingen kan frata Arafat æren for å ha gitt palestina-araberne et ansikt utad og en følelse av å være et samlet folk, sier Kristiansen ifølge Dagen.

Samtidig fordømmer han Arafats virkemidler, kuppforsøk i Libanon og Jordan og palestinsk terror mot Israel.

- Jeg tror folk i ettertid vil se tydelig hvem Arafat egentlig var. Han er ansvarlig for mye, og verst er kanskje selvmordsbombingen som nå sprer seg over hele verden som politisk virkemiddel, sier KrF-veteranen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere