RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Atomenergibyrået et vepsebol

Foto: Terje Bendiksby
Sist oppdatert:
Direktør ved PRIO, institutt for fredsforskning Stein Tønnesson synes Nobelkomiteen har gjort et svært modig valg under tildelingen av årets fredspris.

- Nobelkomiteen har her våget å stikke hånden rett inn i et vepsebol, sier direktør ved PRIO, institutt for fredsforskning Stein Tønnesson.

- Atomenergibyrået har ikke hatt mye suksess å spore det siste året. Når det gjelder Iran har det oppstått en sterk indre uenighet i byrået om hvordan man skal gå fram i forhold til landets atomprogram. Atomenergibyrået er nå arena for det kanskje største maktspillet i verden, nemlig i forhold til nettopp Iran.

24. november, to uker før fredsprisutdelingen i Oslo avholdes det et stort møte i IAEAs Board of Governors om Iran-spørsmålet i organisasjonen, hvor man skal ta stilling til om spørsmålet Irans atomprogram skal oversendes sikkerhetsrådet i FN.

- Dette er også et tydelig eksempel på at komiteen legger mer vekt på å støtte et arbeid som er inne i en prosess enn å hedre noen som allerede har lykkes, sier Tønnesson.

- Jeg synes prisen er viktig. Atomenergibyrået står helt sentralt når det gjelder arbeidet for å hindre spredning av atomvåpen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere