RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Åtte nyfødte drept i luftangrep mot sykehus

Sist oppdatert:
Sivilbefolkningen betaler en høy pris også for motoffensiven mot IS i Nord-Irak. Lørdag ble åtte nyfødte drept i et bombeangrep.

KAIRO (NTB-DPA): Åtte nyfødte babyer var blant de 18 sivile som ble drept lørdag da irakiske krigsfly bombet et sykehus i byen Hawija, som kontrolleres av Den islamske stat (IS), ifølge en irakisk nyhetskilde.

Minst 16 mennesker ble også såret i bombingen, sier en talsmann for sykehuset til den irakiske nettsiden Alusmaria News.

Bygning kollapset

Sykehusbygningen ble utsatt for omfattende skader, og avdelingen for premature barn kollapset, ifølge nyhetsmeldingen.

- Lokale beboere hjalp til med å grave fram døde og sårede fra ruinene og brakte de skadde til et sykehus i nærheten, la den ikke navngitte talsmannen til.

Irakiske myndigheter har ikke kommentert meldingen.

TRAFF SYKEHUS: En rekke sivile, blant dem kvinner og barn, skal ha blitt drept da dette sykehuset 55 kilometer sørvest for Kirkuk ble bombet lørdag, melder nettsiden AlsuMariaNews.


På opprørshender siden juni

Hawija ligger i nærheten av Kirkuk, som er sentral i oljeproduksjonen i regionen. IS fikk kontroll over byen i juni da opprørsstyrkene gikk til storangrep i Nord-Irak.

Irakiske og kurdiske styrker, med støtte fra krigsfly, har de siste ukene gått til motoffensiv og har klart å ta tilbake flere byer fra den ytterliggående sunnimuslimske gruppen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere