- Åtte nyfødte drept i luftangrep mot sykehus

Sivilbefolkningen betaler en høy pris også for motoffensiven mot IS i Nord-Irak. Lørdag ble åtte nyfødte drept i et bombeangrep.

06.09.14 18:33

KAIRO (NTB-DPA): Åtte nyfødte babyer var blant de 18 sivile som ble drept lørdag da irakiske krigsfly bombet et sykehus i byen Hawija, som kontrolleres av Den islamske stat (IS), ifølge en irakisk nyhetskilde.

Minst 16 mennesker ble også såret i bombingen, sier en talsmann for sykehuset til den irakiske nettsiden Alusmaria News.

Bygning kollapset

Sykehusbygningen ble utsatt for omfattende skader, og avdelingen for premature barn kollapset, ifølge nyhetsmeldingen.

- Lokale beboere hjalp til med å grave fram døde og sårede fra ruinene og brakte de skadde til et sykehus i nærheten, la den ikke navngitte talsmannen til.

Irakiske myndigheter har ikke kommentert meldingen.

TRAFF SYKEHUS: En rekke sivile, blant dem kvinner og barn, skal ha blitt drept da dette sykehuset 55 kilometer sørvest for Kirkuk ble bombet lørdag, melder nettsiden AlsuMariaNews. Foto: Faksimile (AlsumariaNews)


På opprørshender siden juni

Hawija ligger i nærheten av Kirkuk, som er sentral i oljeproduksjonen i regionen. IS fikk kontroll over byen i juni da opprørsstyrkene gikk til storangrep i Nord-Irak.

Irakiske og kurdiske styrker, med støtte fra krigsfly, har de siste ukene gått til motoffensiv og har klart å ta tilbake flere byer fra den ytterliggående sunnimuslimske gruppen. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.