RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Avslår konkret tilbud fra Gaddafi

Foto: SABRI ELMHEDWI (EPA)
Sist oppdatert:
Det libyske nasjonalrådet nekter å innlede samtaler om Muammar al-Gaddafis avgang.

En representant for det libyske regimet har fremmet et tilbud overfor opposisjonen om å innlede samtaler vedrørende Muammar al-Gaddafis avgang.

Men tilbudet ble blankt avvist fra opposisjonen, ifølge talsmann for Det libyske nasjonalrådet (National Libyan Council), Mustafa Gheriani, melder Al Jazeera.

- Dette har vi avslått
- Jeg kan bekrefte at vi har vært i kontakt med en representant til Gaddafi som ønsker å forhandle om Gaddafis avgang. Dette har vi avslått. Vi forhandler ikke med noen som har sølt libysk blod og fortsetter med å gjøre det. Hvorfor skal vi stole på denne personen i dag? sier Mustafa Gheriani.

Det libyske nasjonalrådet styrer de opposisjonskontrollerte områdene i Øst-Libya.

Videre melder den arabiske TV-kanalen at Det libyske rådet vurderer å droppe planene om å straffeforfølge Gaddafi for forbrytelsene han er beskyldt for, om han trekker seg fra makten. Men Gaddafi vil uansett risikere å bli gransket av Den internasjonale straffedomstolen for forbrytelser mot menneskeheten.

Opposisjonen sier at Gaddafi forsøker å forhandle fram en avtale som gjør det mulig for ham å flykte landet.

- Nye luftangrep
Tirsdag formiddag har Gaddafis styrker gjennomført et nytt luftangrep mot posisjonene til opprørerne i oljebyen Ras Lanuf, opplyser øyenvitner til nyhetsbyråene AP og AFP.

De siste dagene har det pågått harde kamper i Ras Lanuf mellom Gaddafi-styrkene og opposisjonen.

Les også: Slik kan USA lamme Gaddafi

- Drøfter flyforbudssone
Nato, USA, Frankrike og Storbritannia drøfter nå muligheten for å innføre en flyforbudssone i Libya. FN vil trolig vurdere en resolusjon om flyforbud innen kort tid, men både Kina og Russland vil trolig stille seg kritiske til et flyforbud.

Både Kina og Russland har vetorett i FNs sikkerhetsråd i kraft av å være faste medlemmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere