- Avslører alt i selvmordsbrev

Foto: Scanpix

09.05.13 21:31

Ariel Castro skylder på sexavhengighet, dårlig barndom og ofrene.

Den 52 år gamle Ariel Castro er siktet for å ha holdt tre kvinner fanget i sitt hjem i Cleveland i Ohio i ti år. Hans to brødre Pedro og Onil er også siktet i saken.

Den amerikanske TV-kanalen 19 Action News hevder politiet har gjort funn av et gammelt, håndskrevet selvmordsbrev i skrekkhuset, som angivelig er forfattet av Ariel Castro.

I brevet avslører han i detalj hva han har gjort og hvorfor han gjorde det, ifølge kilder TV-kanalen har vært i kontakt med.

Sexavhengig
Ifølge TV-kanalen forklarer Castro i brevet at han er sexavhengig og trenger hjelp. Han legger noe av skylden på kvinnene selv, fordi de ble med ham inn i bilen. Men i brevet nevner han også familieproblemer og en dårlig barndom.

De tre brødrene sitter varetektsfengslet i separate celler. En kilde sier til TV-kanalen at de tre blir utsatt for mye utskjelling fra de andre innsatte.

Det var Amanda Berry (27) som klarte å rømme fra huset mandag kveld. Hun og datteren (6), som hun fødte i huset, fikk hjelp av en nabo til å komme seg ut av døren, og fikk deretter varslet politiet. Politiet rykket ut til huset, hvor de også fant Michelle Knight og Gina DeJesus.

Tre dager etter befrielsen, begynner det å dukke opp mørke detaljer om kvinnenes tilværelse i huset. Politiet har blant annet bekreftet at det er funnet lenker og kjettinger i huset, som ble brukt til å binde fast kvinnene.

En kilde sier at kvinnene av og til ble lenket fast i veggen og i taket.

- Fikk hørselsskader
Kvinnene skal ha blitt utsatt for umenneskelig mishandling fra de tre brødrene. Den ene kvinnen, Michelle Knight, skal blant annet ha fått hørselsskader som følge av alle slagene hun var blitt påført i hodet.

Politiet sier til tross for den umenneskelige påkjenningen, er den mentale tilstanden til kvinnene bra etter forholdene.

Politisjefen i Cleveland, Michael McGrath, sier til NBC’ Today Show at de tre brødrene er samarbeidsvillig, men han ønsker ikke å kommentere hvorvidt de har tilstått ugjerningene.

Foto: Scanpix

- Et fjerde offer
Michelle Knight skal i samtaler med politiet har forklart at det var et fjerde offer som ble holdt fanget i skrekkhuset for cirka ti år siden, ifølge Fox News. Men jenta forsvant etter hvert sporløst. Knight skal ha fortalt politiet at hun var usikker på hvor mange kvinner som er blitt holdt fanget i huset, fordi alle var sperret inne på separate rom.

I 2007 forsvant 14 år gamle Ashley Summers fra samme område. Politiet trodde først det dreide seg om en rømningssak, men etter fem år så politiet en mulig kobling mellom denne forsvinningen og de andre forsvinningene.

Politiet gjennomsøker flere eiendommer i forbindelse med saken.

Mentale spill
En politikilde har uttalt til amerikanske medier at Ariel Castro ofte lot som at han forlot huset. Om en av kvinnene da forsøkte å rømme, ville han gå løs på dem med brutal vold, skriver Daily Mail. Dette skal bare være en av de manipulative metodene han tok i bruk for å skremme kvinnene fra å rømme. Amanda var som kjent livredd da hun forsøkte å bryte seg gjennom døren mandag kveld.

Andre kilder hevder det ble født minst fem babyer i huset, men med unntak av seksåringen, så var det ingen som overlevde. De tre brødrene skal ha slått kvinnene mens de var gravide. Denne informasjonen er imidlertid ikke bekreftet fra offisielt hold.

Michelle Knight var rundt 20 år gammel da hun ble bortført i august 2002, som den første av de tre jentene.

Åtte måneder senere forsvant den da 16 år gamle Amanda Berry, og i 2004 ble 14 år gamle Gina DeJesus bortført.

Sammen med de tre kvinnene ble det også funnet en seks år gammel jente, som ifølge politiet er Berrys datter. Det er ikke kjent hvem av Castro-brødrene som er faren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.