RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Avverget drap på Muhammed-tegner

Sist oppdatert:
Dansk politi har arrestert fem personer som er mistenkt for å ha planlagt å drepe Muhammed-tegner Kurt Westergaard.

Politiet gjennomførte en stor aksjon i Århus-området tirsdag morgen hvor flere personer med muslimsk bakgrunn ble pågrepet, skriver Jyllands-Posten.

Politiets etterretningstjeneste i Danmark (PET) opplyser at de har overvåket de anholdte over en lengre periode.

Avbryte
- PET har ikke ønsket å ta noen unødig risiko og har derfor valgt å gripe inn i en meget tidlig fase for å avbryte planleggingen og gjennomføringen av drapet. Nattens innsats skal først og fremst sees som en preventiv foranstaltning, hvor målet er å forhindre at et lovbrudd blir begått, sier sjefen for PET, Jakob Scharf, i en pressemelding.

Kurt Westergaard (73) er en av de 12 tegnerne som sto bak Muhammed-karikaturene som ble publisert i Jyllands-Posten høsten 2005. 73-åringen og hans kone har levd under konstant politibeskyttelse i mer enn tre måneder. Ifølge PET skal de pågrepne ha planlagt å gjennomføre attentat mot Westergaard i hans hjem.

Hør intervju med Westergaard på TV 2 Sumo:

217222

Westergaard selv sier til dansk TV 2 News at han er lettet over pågripelsene. Han sier videre at selv om de umiddelbare truslene mot ham selv og hans familie nå er vekk, er dette en sak som vil forfølge ham resten av livet.

Etter råd fra PET vil Westergaard ikke la seg intervjue på tv om saken.

Muhammed-krisen
De tolv karikaturtegningene i Jyllands-Posten resulterte i den såkalte Muhammed-krisen og skapte sterke reaksjoner i den muslimske verden. Dette førte til at danske varer ble boikottet, voldelige demonstrasjoner og at danske ambassader ble påtent i flere muslimske land.

Norge ble også dratt inn i striden da det kristne Magazinet publiserte tegningene.

Talsmann for Det Islamiske Trossamfund i Danmark, Kasem Said Ahmad, sier han tar sterk avstand fra et hvert forsøk på drap eller trussel:

Se video på TV 2 Sumo:

217214

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere